Davidenko presenetljivo ugnal Nadala

Rus Nikolaj Davidenko je na teniškem mastersu ATP v Šanghaju z nagradnim skladom 3,24 milijona dolarjev pripravil presenečenje in v finalu ugnal prvega nosilca in drugega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala.

Objavljeno
18. oktober 2009 15.49
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Šanghaj - Šesti nosilec Nikolaj Davidenko je zmago slavil po dveh nizih s 7:6 (3) in 6:3 ter Rafaela Nadala dodal seznamu šanghajskih "žrtev", kamor sodi tudi Srb Novak Đoković.

 

Potem ko je Davidenko v polfinalu izločil Đokovića, je v lovu na eno od zadnjih treh vstopnic za sklepni masters sezone v Londonu prihodnji mesec v finalu premagal še Nadala in tako letos osvojil še četrti naslov. Vse zmage je dosegel od julija naprej.

 

Davidenko tako zapušča Azijo z novo lovoriko (septembra je osvojil tudi turnir v Kuala Lumpurju), naslednji teden pa bo že nastopil na pokalu Kremlina v domači Moskvi. Nadal tako po Rimu konec aprila še naprej ostaja brez turnirske zmage; skupaj jih je v sezoni 2009 osvojil pet. "Nikolaj je danes igral bolje od mene in zasluženo zmagal. To je pač tenis. Sam se bom v Šanghaj gotovo vrnil prihodnje leto in skušal zmagati," je po porazu dejal Nadal.


Nikolaj Davidenko (Rus/6) - Rafael Nadal (Špa/1) 7:6 (3), 6:3.