Dva Slovenca v 2. krog OP Ljubljane

Potem ko sta nastopa v prvem krogu teniškega OP Ljubljane uspešno opravila Janez Semrajc in Grega Žemlja, je v prvem krogu nepričakovan poraz doživel najboljši Slovenec, Blaž Kavčič.

Objavljeno
22. september 2009 13.38
Saša Verčič, P. Z., STA
Saša Verčič, P. Z., STA
Ljubljana - Potem ko sta nastopa v prvem krogu teniškega OP Ljubljane uspešno opravila Janez Semrajc in Grega Žemlja, je v prvem krogu nepričakovan poraz doživel najboljši Slovenec na lestvici ATP (150. mesto), Blaž Kavčič. Četrti nosilec je namreč na turnirju BMW Ljubljana Open s 4:6 in 3:6 izgubil z Italijanom Enricom Burzijem.

V slovenskem taboru je Blaž Kavčič postal nova "žrtev" Davisovega pokala v Latviji minuli konec tedna, ko je večji del ekipe in spremstva dobil zdravstvene težave. Kavčič je bil na infuziji tik pred dvobojem z Italijanom. Pred tem je za podobnimi težavami in slabostjo tožil tudi Aljaž Bedene, ki je po prvem nizu predal dvoboj z Žemljo.

Podvig Semrajca v Ljubljani, tudi Žemlja naprej

Dvajsetletni Janez Semrajc je postal prvi od šesterice Slovencev na 60.000 dolarjev vrednem teniškem turnirju BMW Ljubljana Open, ki se mu je uspelo prebiti v drugi krog. Semrajc je v prvem krogu pripravil lepo presenečenje in gladko s 6:3 in 6:1 premagal šestega nosilca letošnjega OP Ljubljane, 177. igralca na lestvici ATP, Hrvata Ivana Dodiga.

V uvodnem dvoboju na osrednjem igrišču je lanski zmagovalec challengerja ATP, OP Ljubljane Srb Ilija Bozoljac s 6:0 in 6:1 odpravil Hrvata Antonia Veića, nato pa sta na osrednje igrišče stopila Semrajc in Dodig. Slovenski igralec, ki je ta čas 465. na lestvici ATP in je za nastop na glavnem turnirju prejel posebno povabilo prirediteljev, je gladko odpravil 23-letnega v Mostarju rojenega Hrvata, ki je ta čas na svetovni lestvici skoraj 300 mest pred Semrajcem.

Ob 14. uri se je začel slovenski dvoboj med kolegoma iz reprezentance za Davisov pokal Grego Žemljo in Aljažem Bedenejem. Po 6:3 za favoriziranega Žemljo je Bedene dvoboj predal, saj se je tudi on tako kot večina članov reprezentance konec tedna v Latviji okužil s hrano.