FOTO in Kauzer: Uspeha se še ne zavedam

Svetovni slalomski prvak v kajaku na divjih vodah Peter Kauzer se, kot pravi, uspeha še ne zaveda, a kljub temu že razmišlja o ubranitvi naslova prihodnje leto v Tacnu.

Objavljeno
16. september 2009 16.45
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Ljubljana - Slovenska kajakaška reprezentanca je po prihodu s svetovnega prvenstva v Španiji deležna velike pozornosti. Po vrnitvi v domovino so se kajakaši, z dobitniki medalj Petrom Kauzerjem, Luko Božičem in Sašo Taljatom na čelu, predstavili v Ljubljani, kjer so jih sprejeli predstavniki sponzorjev.


Najuspešnejšim je čestital tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je dobitnikom medalj predal tudi nagrade. "Ponosni smo na vas," je dejal minister ob podelitvi.


Kljub odlični sezoni pa so misli prvega slovenskega svetovnega prvaka v posamični konkurenci Petra Kauzerja že usmerjene v prihodnost. "Naslednji kratkoročni cilj je ubranitev naslova svetovnega prvaka prihodnje leto v Tacnu. Vem, da bo težko, zato bom dobro treniral in upam, da mi bo uspelo," je ob koncu sezone optimističen najboljši slovenski reprezentant.