Krimovke navdušile še tretjič

Rokometašice Krima Mercatorja so s 35:24 premagale Hypo Niederösterreich. Krimovke bodo naslednjo tekmo tega tekmovanja igrale čez teden dni, ko bodo gostovale na Danskem.

Objavljeno
08. november 2009 20.43
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj (skupina B) premagale Hypo Niederösterreich s 35:24 (16:12). Krimovke bodo naslednjo tekmo tega tekmovanja igrale čez teden dni, ko bodo gostovale na Danskem pri Aalborgu.

Mlade tigrice z Galjevice še naprej navdušujejo v ligi prvakinj. Čeprav so se na začetku današnje tekme mučile z izkušenejšimi avstrijskimi tekmicami, so jih z izvrstno igro med 25. in 45. minuto strle in tako po Metzu in Aalborgu vpisale novo zanesljivo zmago. Z njo so se že močno približale tako želenemu drugemu delu tekmovanja. Izpostaviti velja tudi vratarko Sergejo Stefanišin, ki je s številnimi obrambami poskrbela, da so njene soigralke že zgodaj prišle do odločilne prednosti.

Trenerka Krima Marta Bon se je tokrat odločila za naslednjo začetno sedmerko: Stefainišinova v vratih, v polju pa Urška Vidic, Tamara Mavsar, Andrea Lekić, Marina Vergeljuk, Szandra Zacsik in Ljudmila Bodnjeva. Videlo se je, da se ekipi poznata do potankosti, prostora za uspešne akcije je bilo sprva na obeh straneh malo. Posebej Avstrijke so uvodoma zelo dobro opravljale svoje delo, ko so igralke s črte "skakale" na Krimove zunanje igralke in tako preprečevale izvedbo zamišljenih akcij. Po drugi strani "polovičarske" podaje Krimovih igralk, ki se v začetnem Hypovem "divjanju" niso znašle, večinoma niso končale na pravem naslovu.

Nekaj hitrih golov Hypa je botrovalo vodstvu z 9:6 (brez obramb Stefanišinove bi bilo bržčas še višje), nakar je Bonova, ki je z menjavami spet hkrati iskala razpoložene igralke in držala visok ritem, vzela minuto odmora. Po njej so se Ljubljančanke takoj približale, na krilih izkušene Vergeljukove pa v 23. minuti izenačile na 10:10. Čeprav so nato povedle, pa zasluge za vodstvo po prvem polčasu ne gredo Krimovi igri v napadu, temveč zgolj in samo Stefanišinovi (15 obramb v prvem delu), ki je lastnoročno preprečila veliko lahkih zadetkov Dunajčank in svojim soigralkam omogočila hitre protinapade za vodstvo s 16:12 v 29. minuti.

Ob koncu prvega polčasa si je gleženj poškodovala Ana Gros, ki je s tremi zadetki Krimu prav tako pomagala do prvega oprijemljivejšega vodstva na tekmi, in predčasno končala tekmo. Toda njene soigralke so izvrstno začele drugi polčas in takoj ušle na plus osem (20:12). Odlična igra v obrambi in hitri protinapadi so spet spominjali na predstavi s prvih dveh tekem v LP. Nova zmaga je bila na pragu.

Hypo, ki je bil v zadnjem času trn v Krimovi peti, saj Galjevičanke proti njemu praviloma niso imele pravega recepta, je bil v teh trenutkih izgubljen. Christian Maly, ki je prevzel trenersko palico Hypa po incidentu in odstopu Gunnarja Prokopa, je z menjavami skušal rešiti, kar se je rešiti dalo. Toda Krimov "dizel" je bil že dodobra ogret in ga ni bilo več mogoče ustaviti. Tako je Ana de Sousa v 41. minuti zadela že za odločilno prednost desetih golov (24:14). Te niti tako mlada ekipa, kot je Krim, ni mogla več zapraviti. Še več, proti Hypu so dvakratne evropske prvakinje vodile tudi za 12 golov.

Izjave po tekmi


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na tej tekmi nam je uspel naš načrt. Mogoče je Hypo izgledal nebogljen, toda mi smo mu vse osti porezali z izvrstno obrambo. Odrezali smo njihovo ideologinjo igre Ohovo in tako prišli do prednosti. A Hypo ima izvrstne posameznice, zna igrati in ni še rekel zadnje besede. Upam, da tudi Krim ne. Mi smo letos napredovali na več področjih. Ključna pa je obramba. Danes so dekleta izvrstno opravila svoje delo, ob tem pa imamo tudi izvrsten vratarski par."

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Tekma je bila ne glede na rezultat težka. Vedele smo, da Hypo prihaja ranjen po odstopu trenerju Gunnarja Prokopa. Videlo se je, da so zelo motivirane, toda po drugi strani smo tudi mi pokazale svojo vrednost. Na Kodeljevem bo vsem težko priti do zmage. Mislim, da smo svoj cilj danes izpolnile. Zmagale smo in pokazale izvrstno obrambo."