Krimovke ob jubileju samo za tretje mesto

Potem ko so osvojile prvih pet memorialov Vinka Kandije, bodo rokometašice Krima Mercatorja tretjič zapored ostale praznih rok. Prvi dan 8. turnirja v spomin na pokojnega trenerja so izgubile proti Budućnosti s 34:35 (17:21).

Objavljeno
04. september 2009 23.09
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana - Krimovke so bile večino tekme v zaostanku, največ za štiri gole. Na začetku drugega dela so zaigrale bolje in v 38. minuti prevzele vodstvo s 23:22, nato pa spet prepustile pobudo čvrstim Črnogorkam.

Trenerka Marta Bon je preizkusila skoraj vse novinke, med katerimi so se najbolj izkazale Dragana Cvijić, Kristina Franić, Ana Gros in vratarka Jelena Grubišić. Najboljša na igrišču pa je bila Andrea Lekić z devetimi goli.

Jutri se bodo slovenske prvakinje, ki praznujejo 25. obletnico obstoja, ob 15.30 v tekmi za 3. mesto pomerile s Hypom. V finalu bosta ob 18. uri igrala Budućnost in Valcea. Slednja je na prvi tekmi Dunajčanke premagala z 32:22.

Slovenke so na trenutke prikazale zelo obetavno igro. Zlasti je ugajala zunanja linija Franić-Lekić-Gros, na črti je svojo minutažo ob Ljudmili Bodnjevi odlično izkoristila Cvijićeva, ki je dosegla tri gole. Vratarka Grubišićeva je v drugem polčasu zbrala 10 obramb.

V 54. minuti so gostje vodile že s 34:30. Krim se je približal na gol zaostanka, vendar napada za izenačenje ni dočakal. Krimovke so želele igrati zelo hitro, vendar ob devetih okrepitvah še niso dovolj dobro uigrane. Škripala je igra z igralko več, preveč je bilo tehničnih napak, obramba premalo čvrsta. Proti Hypu bodo že lahko odpravile nekatere pomanjkljivosti.

Za Krim so gole dosegle Alja Koren (1), Olena Jacenko (4), Maja Zrnec (3), Sanja Damnjanović (1), Kristina Franić (2), Andrea Lekić (9), Alja Janković (1), Marina Vergeljuk (5), Ana Gros (1), Ljudmila Bodnjeva (4) in Dragana Cvijić (3), pri Budućnosti pa je bila najučinkovitejša Jovanka Radičević (8).

Vrnitev Stefanišinove v reprezentanco

Ljubljana – Selektor ženske rokometne reprezentance Ivica Rimanić je na septembrsko akcijo povabil 18 igralk. Med njimi je spet veteranka v vratih Sergeja Stefanišin, ki je zamenjala Mišo Marinček. Slovenke bodo med 19. in 27. septembrom odigrale pet prijateljskih tekem, ki jim bodo pomenile priprave na oktobrski začetek kvalifikacij za nastop na EP 2010. Dvakrat se bodo pomerile s Švico in odpotovale na turnir na Slovaško. EP bo decembra 2010 na Norveškem in Danskem, Slovenke so v skupini z Nemčijo, Belorusijo in Italijo. Na EP potujeta dve reprezentanci.

Vratarke: Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Neja Šoberl (vse Krim Mercator)

Leve zunanje: Maja Šon, Nuša Skutnik (obe Olimpija)

Leva krila: Maja Zrnec, Alja Jankovič (obe Krim Mercator)

Srednje zunanje: Tamara Mavsar (Krim Mercator), Neža Mitruševska (Olimpija), Maja Breznik (Sola HK)

Desne zunanje: Ana Gros (Krim Mercator), Barbara Varlec (Zaječar), Vesna Puš (Olimpija)

Desna krila: Neli Irman (Olimpija), Alja Koren (Krim Mercator)

Krožne napadalke: Anja Argenti (Olimpija), Lina Krhlikar (BC Rocasa), Katja Čerenjak (Olimpija)

Rezerve: Mirjana Gojković, Branka Zec, Tanja Čigoja, Laura Gerič.