Krimovke še drugič zmagale

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu lige prvakinj s 30:23 premagale Aalborg. Krimovke bodo naslednjo tekmo tega tekmovanja igrale prihodnjo nedeljo, ko bo na Kodeljevem gostoval avstrijski Hypo Niederösterreich.

Objavljeno
31. oktober 2009 20.29
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu lige prvakinj (skupina B) v Ljubljani premagale Aalborg s 30:23 (17:10). Krimovke bodo naslednjo tekmo tega tekmovanja igrale prihodnjo nedeljo, ko bo na Kodeljevem gostoval avstrijski Hypo Niederösterreich.

Potem ko so Ljubljančanke v velikem slogu začele letošnjo ligo prvakinj z zanesljivo zmago v Metzu, so navijači proti nekdanjemu polfinalistu lige prvakov Aalborgu pričakovali nov uspeh. Dvakratne evropske prvakinje, ki jim finančna kriza očitno ni "zmešala" glav, so pričakovanja v popolnosti izpolnile. Vnovič se je izkazala hrvaška vratarka Jelena Grubišić, ki je v prvem polčasu dobesedno zaklenila svoja vrata, njene soigralke pa so z visokim ritmom kmalu zlomile odpor tekmic in prišle do odločilne prednosti, ki so jo v drugem polčasu znale zadržati.

Trenerka Krima Marta Bon je tekmo začela z dvema spremembama v primerjavi s tekmo z Metzom. V vrata je stopila Grubišićeva, na levem krilu pa je zaigrala Tamara Mavsar. Sicer pa so današnji dvoboj začele še Andrea Lekić, Marina Vergeljuk, Szandra Zacsik, Urška Vidic in Ljudmila Bodnjeva. Ekipi sta tekmo začeli kar nekoliko živčno, saj napak ni manjkalo. Izid je bil tako izenačen.

Gostje pa so v nadaljevanju prek visoke Švedinje Linnee Torstensson nakazale, da ne bodo lahek zalogaj. Prav švedska igralka je bila sprva neustavljiva in v dobrih desetih minutah kar petkrat zadela. Danke so tako ne preveč razpoloženo Krimovo obrambo znale kaznovati in v deveti minuti povedle s 6:4. Bonova je nato začela z rotacijo igralk, s katero je iskala razpoložene igralke, hkrati pa z visokim ritmom tako kot v Franciji utrujala tekmice.

Že sredi polčasa se je vse skupaj začelo obrestovati. Po zaslugi vnovič izjemne Grubišićeve, ki je predstavljala vse bolj nepremostljivo oviro za gostujoče rokometašice, so njene soigralke (zelo dobro se je odrezala tudi Zacsikova) zaostanek hitro spremenile v prednost. In to praktično že odločilno. Z delnim izidom 8:0 in solidnim nadaljevanjem so v 27. minuti prek Maje Zrnec prišle že do vodstva s 17:9.

Tako kot začetek prvega je tudi uvod drugega postregel z nekoliko skromnejšo predstavo Krima, kar so Danke znale unovčiti za znižanje zaostanka le na tri gole (17:20), če pa v vratih ne bi bilo Grubišićeve, bi bilo lahko na Kodeljevem še bolj tesno. Na srečo domačih pa so bile tudi v igri Dank napake stalnica in Krimu, ki je praktično do 20. minute drugega polčasa vse prej kot blestel, dovolile malce brezskrbnejše nadaljevanje.

V 49. minuti je Krimovo "mučenje" skušala z minuto odmora prekiniti Bonova. Čeravno ji ravni igre ni uspelo dvigniti bistveno višje, je bila tudi dokaj povprečna predstava ljubljanskih rokometašic povsem dovolj za novo zmago. Danke, pri katerih, denimo, prva strelka s prve tekme Louise Mortensen sploh ni zadela, so bile pač za kakršno koli presenečenje preskromne in preveč nezbrane v odločilnih trenutkih tekme.