Labod Drava - Maribor 0:2

Nogometaši Laboda Drave so v 17. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Mariboru, ki se je tako malce približal vodilnima ekipama, saj za Velenjem zaostaja le še tri točke.

Objavljeno
08. november 2009 17.00
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Ptuj - Nogometaši Laboda Drave so v 17. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).

Mariborčani so na Ptuju izkoristili sobotna spodrsljaja vodilnih Kopra in Rudarja ter se malce približali vodilnima ekipama. Za drugouvrščenimi Velenjčani zdaj na tretjem mestu zaostajajo le še tri točke. V sivem vremenu sta zmago izbrancem Darka Milaniča zagotovila Mertelj in Jelić. Ptujčani, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo premagali Rudar, pa so se po osmem porazu v sezoni znašli na zadnjem mestu lestvice.

Državni prvaki so odlično začeli tekmo na deževnem Ptuju. Že v šesti minuti je bil namreč po kotu najvišji Džinić, ki je žogo podaljšal do povsem osamljenega Mertlja na drugi vratnici, slednjemu pa z glavo ni bilo težko zatresti domače mreže. Po zadetku se je med nogometaše obeh ekip prikradla raztrgana igra, ki na težkem igrišču pač ni ponudila posebnih nogometnih užitkov.

V 16. minuti so domačini sicer zahtevali najstrožjo kazen po kontaktu mariborskega vratarja Ranilovića in Ekpokija, a sodnik ni zapiskal. Do konca polčasa je še edini omembe vreden strel sprožil Dodlek z roba kazenskega prostora, vendar je bil Dravin vratar Jozić na mestu.

Drugi polčas so odločneje začeli Mariborčani, ki so imeli terensko premoč, poskušali s streli, toda domači branilci so večinoma pravočasno posredovali. Če pa je žoga le prišla mimo njih, je bil na mestu Jozić. V 59. minuti so domači prišli do prostega strela na robu kazenskega prostora Maribora. Izvedel ga je Kelenc in s "pomočjo" enega gostujočih nogometašev zatresel vratnico.

Le nekaj trenutkov pozneje pa si je neumnost privoščil Ogu, ki je v svojem kazenskem prostoru po nepotrebnem igral z roko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Jelić in Maribor pripeljal do zmage. Poraz bi lahko ublažil Kronaveter v 83. minuti, toda Ranilović se kljub spremembi smeri žoge, ki jo je zakrivil Džinić, ni pustil presenetiti.