Ledeni Federer neusmiljen do Srba

Novak Đoković se sprašuje, kaj bi še lahko storil, da bi premagal moža ledenih živcev Federerja. Odigral je odlično partijo, pa še vedno izgubil v treh nizih. Švicar se bo danes v finalu pomeril z del Potrom, ki je pred tem razbil Nadala.

Objavljeno
13. september 2009 22.57
P. Z.
P. Z.
New York - Roger Federer je v New Yorku nepremagljiv. Proti Novaku Đokoviću je dosegel 40. zaporedno zmago na igriščih Flushing Meadows. Švicar je že petkrat zapored osvojil OP ZDA, v šestem finalu se bo pomeril s šestim različnim tekmecem.
- Juan Martin del Potro je namreč v prvem polfinalu premagal Španca Rafaela Nadala, tretjega nosilca in nekdanjega številko 1, s 6:2, 6:2 in 6:2.

Đoković, četrti nosilec, je naredil vse, kar lahko vrhunski tenisač stori v tako pomembnem dvoboju, vendar tudi to ni zadostovalo v dvoboju z neverjetnim novopečenim očetom dvojčic, ki igra kot robot. Za konec je občinstvo navdušil z udarcem med nogama, ki je vzel še zadnje upanje nesrečnemu Srbu.

Finale med Federerjem in del Potrom bo zaradi težav z vremenom danes ponoči. Federer bo poskušal postati prvi igralec s šestimi zmagami na OP ZDA po Billu Tildenu v 20-ih letih prejšnjega stoletja.

Roger Federer (Švi, 1) : Novak Đoković (Srb, 4) 7:6 (3), 7:5, 7:5.

Juan Martin del Potro (Arg, 6) : Rafael Nadal (Špa, 3) 6:2, 6:2, 6:2