Po Kovalainenu na drugem treningu najboljši Sutil

Nemški voznik formule 1 Adrian Sutil (Force India) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske.

Objavljeno
02. oktober 2009 10.53
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Suzuka - Nemški voznik formule 1 Adrian Sutil (Force India) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske. Za Sutilom je drugi čas na mokrem dirkališču v Suzuki dosegel njegov rojak Sebastian Vettel (Red Bull), tretjega pa Italijan Vitantonio Liuzzi (Force India).

Najboljša v SP Britanec Jenson Button (Brawn GP) in njegov moštveni kolega Brazilec Rubens Barrichello se drugega treninga nista udeležila Nemški voznik formule 1 Adrian Sutil (Force India) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske. Za Sutilom je drugi čas na mokrem dirkališču v Suzuki dosegel njegov rojak Sebastian Vettel (Red Bull), tretjega pa Italijan Vitantonio Liuzzi (Force India).

 

Najboljša v SP Britanec Jenson Button (Brawn GP) in njegov moštveni kolega Brazilec Rubens Barrichello se drugega treninga nista udeležila.

 

Rezultati prvega treninga


Finski dirkač Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske. Vodilni v SP Britanec Jenson Button (Brawn GP) je bil na deževnem dirkališču šele 18. Drugi čas treninga je dosegel domači voznik Kazuki Nakadžima (Williams-Toyota).

Tretji je bil Nemec Adrian Sutil (Force-India-Mercedes), četrti pa Italijan Giancarlo Fisichella (Ferrari).

 

Button, ki lahko že v nedeljo dve dirki pred koncem prvenstva osvoji naslov svetovnega prvaka, če konča tekmo pet točk pred moštvenim kolegom Brazilcem Rubensom Barrichellom, se na treningu ni preveč naprezal, skromna pa sta bila tudi oba njegova najbližja zasledovalca Barrichello, ki je bil deveti, in Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je bil 17.