Poljaki so se stepli kar med seboj

Policisti, ki so varovali dogajanje ob nogometni tekmi med reprezentancama Slovenije in Poljske v Ljudskem vrtu, so imeli precej dela predvsem z razgretimi poljskimi navijači. Težave pa so povzročali tudi slovenski navijači.

Objavljeno
10. september 2009 14.08
Urban Červek
Urban Červek
Maribor - Čeprav je bilo v sredo v Mariboru toliko policistov v specialni opremi kot že dolgo ne (ali prav zaradi tega) se je obisk
poljskih navijačev končal razmeroma mirno.

Največ dela so imeli policisti tik pred stadionom neposredno pred začetkom tekme. Takrat so se namreč zgrabili kar poljski navijači med seboj, saj skupini kakšnih petdesetih navijačev, ki niso imeli vstopnic, ni šlo v račun, da pa si bodo drugi rojaki lahko ogledali tekmo.

Šlo je za tako imenovane ultrase, najbolj nasilne navijače, ki jim domača nogometna zveza ni želela priskrbeti vstopnic. Nekateri so tako prišli kar brez, drugi so imeli ponarejene.

Ko so kljub temu hoteli na silo priti na stadion, se je vnel pretep, pri katerem so morali posredovati policisti. Uporabili so prisilna sredstva, pri tem so bili trije poljski državljani lahko telesno poškodovani. Vseh 68 pretepačev so pridržali in jim izdali plačilne naloge zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in neupoštevanja odrejenega zakonitega ukrepa s strani policistov. Včeraj so vsi že zapustili Slovenijo.

V policijskih vrstah sta poškodbe dobila dva, tisti s težjimi poškodbami ni bil udeležen v posredovanju proti navijačem, ampak je nesrečno padel čez ograjo in si zlomil zapestje.