Safina predala dvoboj in prvo mesto

Safina je igrišče proti Jeleni Janković iz Srbije zapustila že pri izidu 1:1, zaradi težav s hrbtenico. S predajo dvoboja pa je izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA.

Objavljeno
28. oktober 2009 21.49
Ka.K./STA
Ka.K./STA

Doha - Ruska teniška igralka Dinara Safina je na zaključnem turnirju najboljših igralk v Dohi morala predati dvoboj. Safina je igrišče proti Jeleni Janković iz Srbije zapustila že pri izidu 1:1, razlog pa so ponavljajoče težave s hrbtom, ki se vlečejo že tri mesece. Zdravniki so dejali, da se bo Rusinja na igrišča lahko vrnila šele čez šest tednov.

 

Safina je na turnirju nastopala s pomočjo injekcij kortizona, ki naj bi omilile bolečine, a so bile te le prehude. S tem bo Rusinja tudi izgubila prvo mesto na jakostni lestvici WTA, na vrhu jo bo spet zamenjala Serena Williams, ki se v Dohi pravkar meri s svojo sestro Venus Williams.

 

Safina je sicer prvo mesto na lestvici prevzela v začetku tedna, a je bila prednost pred Williamsovo premajhna, tako da bi zmagovalka turnirja v Dohi zasedla prvo mesto na lestvici. Williamsovi je zaradi poškodbe Rusinje to uspelo že danes.