Slovenci že čutijo Južnoafriško republiko

Žepna republika sredi Italije se je čez dan kopala v soncu. V takšnem vremenu je v bližino Riminija, popularnega letovišča na obali Jadranskega morja prispelo tudi nekaj sto navijačev slovenske nogometne eprezentance.

Objavljeno
14. oktober 2009 20.21
Rok Tamše
Rok Tamše
Serravalle - Po zgodovinski sobotni zmagi proti Slovaški v Bratislavi tokrat Slovenija pričakuje lahko delo proti San Marinu v zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2010. Zmaga zagotavlja dodatni kvalifikacijski dvoboj v novembru, če pa Slovaška na Poljskem ne bo zmagala (obe tekmi se začneta ob 20.30), potem bomo Slovenci proslavili neposredno uvrstitev na največji turnir.

Tudi v mestecu, ki kraljuje nad okoliškim gričevjem z mogočna utrdbo in razglednimi stolpi, je bilo moč za vsakim vogalom srečati rojake z obveznimi navijaškimi šali. Na sprehodu smo ujeli tudi odlično razpoloženega predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivana Simiča, ki je s svojimi sodelavci med slovenske navijače razdelil nekaj steklenic vina in se tako odrekel delu daril gostiteljev. Čez dan so dediščino pod okriljem Unicefa in lepote San Marina občudovali tudi mnogi starši in prijatelji slovenskih reprezentantov, ki nočejo zamuditi še zadnjega dejanja svojih fantov, ki so se vpisali med junake slovenskega športa.

Medtem četa selektorja Matjaž Keka v enem izmed hotelov v 20 kilometrov oddaljenem Riminiju povsem zbrano pričakuje tekmo proti avtsajdejem, ki v teh kvalifikacijah še niso osvojili točke. Znano je, da zaradi kartonov ne bo igral kapetan Robert Koren, ki pa je z moštvom. Sicer so pri NZS pripravili tudi priložnostne drese, če bo uvrstitev na SP postala realnost že danes. Na hrbtni strani z velikimi barvitimi črkami piše: I FEEL SOUTH AFRICA (čutim Južno Afriko). Verjetna postava Slovenije: Handanovič, Brečko, Šuler, Cesar, Jokič, Birsa, Stevanovič, Radosavljevič, Kirm, Dedič, Novakovič.

Na tekmo v San Marino je prišel tudi premier Borut Pahor. Priletel je z letalom, ki bo po tekmi prepeljalo reprezentanco v domovino. Torej bo potoval skupaj z nogometaši.