Šok v Milanu, Ronaldov šov v Madridu

Sedemkratni evropski prvak Milan je v 2. kolu lige prvakov senzacionalno klonil doma proti Zürichu. Real Madrid je z izjemnim Ronaldom v 2. polčasu zlomil odpor Marseilla. Bayern in Juventus sta se razšla brez golov.

Objavljeno
30. september 2009 22.12
P. Z.
P. Z.
Milan drsi vse globje

Ljubljana - Milano ne najde poti iz krize. Potem ko je v prvem kolu z zmago v Marseillu že videl luč na koncu predora, ga je v mrak spet zavil krvnik Maribora iz kvalifikacij Zürich in se veselil zmage sredi San Sira. Strelec odločilnega gola je bil v 10. minuti Finec Hannu Tihinen. Zürich je v prvem kolu doma klonil proti Real Madridu z 2:5, a se s senzacionalno zmago v Milanu spet vključil v igro za napredovanje. Milan se je znašel v hudi rezultatski krizi, konec tedna v italijanskem prvenstvu na domačem igrišču ni znal premagati obrambe Barija. Navijači že zahtevajo menjavo trenerja Leonarda.

Ronaldo potreboval samo šest minut

Na drugi tekmi v skupini C je Real Madrid iz zagate na domači tekmi popeljal kdo drug kot najdražji nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo. V pičlih šestih minutah drugega polčasa je dosegel dva gola in priboril enajstmetrovko, ki jo je izkoristil nekdanji zvezdnil Milana Kaka. Ob tem je Portugalec izsilil še izključitev Diawaraja, vendar do spremembe izida ni več prišlo. Za to je bržčas kriva zamenjava junaka tekme Ronalda, ki se je odpravil na počitek že v 70. minuti. Devetkratni prvaki so z dvema zmagama z eno nogo že v osmini finala.

Juventus skazil oktoberfest

Derbi v skupini A med Bayernom in Juventusom ni še dodatno razveselil Bavarcev, ki te dni praznujejo oktoberfest. Prav tako ne Italijanov, ki so po dveh tekmah še brez zmage. Nemci so imeli pobudo v prvem polčasu, v drugem pa so gostje umirili igro in brez večjih težav iz Allianz Arene odnesli točko.

Na nepriljubljenih 0:0 je kazalo tudi na drugi tekmi med Bordeauxom in Maccabijem, vendar je Michael Ciani v 83. minuti poskrbel za vzdihe olajšanja. Izraelci so bili več kot dostojni tekmeci in bi lahko iztržili tudi kaj več. Na lestvici imata Bayern in Bordeaux po 4 točke, Juventus je pri dveh in bo moral kmalu doseči tudi kakšno zmago.

Zasuk na Old Traffordu, poškodba Owna

V skupini B se lahko s stoodstotnim izkupičkom pohvali Manchester United, ki pa še ne kaže šampionske forme. Na Old Traffordu je nemške prvake iz Wolfsburga v vodstvo popeljal bosanski reprezentant Edin Džeko, ki je izkoristil podajo Grafiteja in z glavo matiral Tomazsa Kuszczaka (Edwin Van der Sar je poškodovan).

Toda veselje gostov ni trajalo dolgo. Že tri minute kasneje je s prostega strela zadel veteran Ryan Giggs, vse tri točke pa »rdečim vragom« s strelom z roba kazenskega prostora zagotovil Michael Carrick. Ob koncu prvega polčasa se je poškodoval Michael Owen, ki ga je zamenjal Dimitar Berbatov.

Turki zmrznili v Moskvi

Na drugi tekmi v skupini C je na imenitnem štadionu Lužniki nekdanji zmagovalec pokala UEFA, moskovski CSKA, z 2:1 premagal Bešiktaš in tako ostaja resno v igri za uvrstitev v osmino finala, medtem ko možnosti Turkov po dveh porazih hitro kopnijo. Za Ruse je že v 7. minuti zadel najstnik Alan Džagojev, vodstvo pa je v 61. minuti podvojil srbski zvezni igralec Miloš Krasić. Oba gola sta bila pravi mojstrovini. Prvi z 20 metrov v zgornji kot vrat Rüstüja Recberja, drugi po samostojnem prodoru v kazenski prostor. Častni zadetek za goste, ki se niso znašli v ruskem mrazu, je v sodnikovem podaljšku dosegel Ekrem Dag. To je bil prvi gol za Bešiktaš po petih zaporednih ničlah v ligi prvakov.

Anelka rešuje modre

Poleg Reala in Manchestra se lahko s šestimi točkami pohvali tudi Chelsea, ki mu je zmago na Cipru zagotovil Nicolas Anelka. Francoz je odločil že prvo tekmo proti Portu. Slednji je do prve zmage proti letos povsem razglašenemu Atleticu iz Madrida prišel težje, kot je bilo pričakovati. Špansko obrambo je šele v 75. minuti načel vroči Falcao, ki je po podaji Hulka zadel s peto. Portugalskim prvakom je zmago zagotovil branilec Rolando osem minut pred koncem, po odbitku od vratnice.

3. kolo v ligi prvakov bo 20. in 21. oktobra. Veliki derbi bo Real Madrid - Milan.


Skupina A:

Bayern : Juventus 0:0

Bordeaux : Maccabi Haifa 1:0 (Ciani 83.)

Vrstni red:
Bayern in Bordeaux po 4, Juventus 2, Maccabi 0.

Skupina B:

Manchester United : Wolfsburg 2:1 (Giggs 59,, Carrick 78.; Džeko 56.)

CSKA Moskva : Bešiktaš 2:1 (Džagojev 7., Krasić 61.; Ekrem Dag 90.)

Vrstni red: Manchester United 6, Wolfsburg in CSKA Moskva po 3, Bešiktaš 0.

Skupina C:

Milan : Zürich 0:1 (Tihinen 10.)

Real Madrid : Marseille 3:0 (Ronaldo 58., 64., Kaka 61./11-m)

Vrstni red: Real Madrid 6, Milan in Zürich po 3, Marseille 0.

Skupina D:

Apoel Nikozija : Chelsea 0:1 (Anelka 18.)

Porto : Atletico Madrid 2:0 (Falcao 75., Rolando 82.)

Vrstni red: Chelsea 6, Porto 3, Atletico in Apoel po 1.


Skupina E:

Fiorentina : Liverpool 2:0 (Jovetić 28., 37.)

Debrecen : Lyon 0:4 (Källström 3., Pjanić 13., Govou 24., Gomis 51.)

Vrstni red: Lyon 6, Fiorentina in Liverpool po 3, Debrecen 0.

Skupina F:

Rubin Kazan : Inter 1:1 (Dominguez 11.; Stanković 27.)

Barcelona : Dinamo Kijev 2:0 (Messi 26., Pedro 76.)

Vrstni red: Barcelona 4, Dinamo Kijev 3, Inter 2, Rubin Kazan 1

Skupina G:

Unirea : Stuttgart 1:1 (Varga 48.; Tasci 5.)

Glasgow Rangers : Sevilla 1:4 (Novo 88.; Konko 50., Adriano 64., Luis Fabiano 72., Kanoute 74.)

Vrstni red: Sevilla 6, Stuttgart 2, Rangers in Unirea po 1.

Skupina H:

Arsenal : Olympiakos 2:0 (van Persie 78., Aršavin 86.)

Alkmaar : Standard Liege 1:1 (el Hamdaoui 48.; Traore 90.)

Vrstni red: Arsenal 6, Olympiakos 3, Alkmaar in Standard Liege po 1.