Sutil najhitrejši na drugem treningu

Adrian Sutil je bil najhitrejši na drugem prostem treningu. Drugi in tretji čas sta dosegla Renaultova dirkača, Romain Grosjean in Fernando Alonso. Na prvem prostem treningu v Monzi najhitrejši Lewis Hamilton.

Objavljeno
11. september 2009 16.26
Lu.Š./  Mo.B./STA
Lu.Š./ Mo.B./STA
Monza - Nemec Adrian Sutil (Force India) je bil najhitrejši na drugem petkovem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi, 13. preizkušnjo svetovnega prvenstva formule 1. Drugi in tretji čas sta dosegla Renaultova dirkača, Francoz Romain Grosjean in Španec Fernando Alonso. Vodilni v skupnem seštevku Britanec Jenson Button (Brawn-Mercedes) je na drugem prostem treningu dosegel samo 19. čas in prehitel le domačina Giancarla Fisichello, ki bo tokrat prvič nastopil kot Ferrarijev voznik.

Renault sprožil postopek proti Piqueju

Osnova za sprožitev postopka proti Nelsonu Piqueju in njegovemu očetu naj bi bilo domnevno nameščanje rezultatov na dirki za veliko nagrado Singapurja leta 2008. Odgovorni v ekipi naj bi Brazilcu ukazali, da se mora med dirko zaleteti v steno, s čimer bi na dirkališče moral zapeljati varnostni avto. Na dirki si je zmago v drugem Renaultu privozil Španec Fernardo Alonso.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) bo z zasliševanjem pričela 21. septembra.

Na prvem treningu najhitrejši Hamilton, Fisichella osmi

Prvi prosti trening na dirkališču v Monzi je minil v barvah McLarna in aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. Hamilton je bil za skoraj pol sekunde hitrejši od najbližjega zasledovalca, njegovega moštvenega kolega Heikkija Kovalainena. Tretj je bil presenetljivo Nemec Adrian Sutil (Force India), četrti pa je prvi prosti trening končal Fernando Alonso.

Novopečeni voznik Ferrarija Giancarlo Fisichella, je po besedah navzočih izgledal kot velik otrok z največjo čokolado na svetu. Bil je presrečen, da se je končno vsedel v Ferrarijev dirkalnik in z njim prvi trening zaključil na osmem mestu. Trenutno vodilni v skupnem seštevku Jenson Button je končal s sedmim časom.