Tretja znamka za tretjo Primoževo medaljo

Brežiško filatelistično društvo Verigar je izdalo priložnostno znamko z najboljšim slovenskim atletom Primožem Kozmusom. Ta danes ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja o koncu uspešne športne poti.

Objavljeno
20. oktober 2009 16.20
J. Z.
J. Z.
Brežice - »Hvala vam, da ste za poštno znamko uporabili moj lik. To si štejem v veliko čast in sem srečen, da ste na takšen način pokazali spoštovanje do mojih dosežkov,« je ob predstavitvi priložnostne znamke, kuverte in žiga dejal Primož Kozmus. Priložnostni komplet je ob avgustovski osvojitivi zlate atletske medalje izdalo brežiško filatelistično društvo Verigar.

Predsednik Darko Bukovinski je ob tem dejal, da so člani društva veseli, da jim je Primož po letu 2007 drugič dovolil objavo znamke z njegovim likom in olimpijsko medaljo: »Natisnili smo nekaj manj kot tisoč znamk, katere je v večji meri odkupila brežišla občina. Gre za ljubiteljski projekt, s katerim poskušamo v našem društvu obeležiti pomembne dogodke in ljudi iz lokalnega okolja.« Kozmus se je na znamki prvič pojavil pred dvema letoma, ko je filantelistično društvo na izviren način zaznamovalo njegovo prvo odmevno medaljo v članski konkurencui, srebro iz svetovnega prvenstva v Osaki. Ob lanskoletni osvojitvi olimpijskega zlata v Pekingu je znamko s Kozmusovim motivom izdala Pošta Slovenije.

Najboljši slovenski športnik zadnjih let in po izboru evropske atletske zveze peti evropski atlet leta 2009 danes ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja o koncu uspešne športne poti.