V Dohi znane vse polfinalistke

Na zaključnem turnirju sezone v Dohi so zapolnjena vsa polfinalna mesta. V kostanjevi skupini si ga je kot neporažena zagotovila Serena Williams, z nekaj sreče pa tudi njena sestra Venus. Prva polfinalistka bele skupine je Jelena Janković, druga pa Caroline Wozniacki.

Objavljeno
30. oktober 2009 21.42
Š. Ro.
Š. Ro.
Doha - Na zaključnem teniškem turnirju sezone so znane vse polfinalistke. Kot zadnja si je mesto med najboljšimi štirimi zagotovila Danka Caroline Wozniacki. Kljub dvem zmagam je bilo njeno napredovanje odvisno od dvoboja med Viktorijo Azarenka in Agniesko Radwansko. Azarenka je bila na dobri poti, da užene Poljakinjo, vodila je že s 6:4 in 5:2, nato pa v solzah zaradi bolečin v hrbtu igro predala. Danka je pred tem izgubila proti Jeleni Janković in ji tako omogočila nastop v polfinalu.


Vozovnico za polfinale pa je "prejela" tudi branilka naslova na turnirju v Dohi Američanka Venus Williams. V treh dvobojih je le enkrat prišla do zmage, do polfinala pa ji je pomagala Svetlana Kuznjecova, ki je premagala Eleno Dementjevo (6:3, 6:2). Vse tri so nastope v kostanjevi skupini končale z eno zmago in dvema porazoma, Venus pa si je napredovanje zagotovila z več osvojenimi igrami. Kot najuspešnejša je dvoboje v skupini končala Serena Williams in v polfinale stopila kot neporažena.

 

Že prej pa si je mesto v polfinalu zagotovila tudi Jankovićeva, ki je ugnala močno utrujeno Caroline Wozniacki (6:2, 6:2). Srbkinja je že v prvem nizu dvakrat odvzela začetni udarec Danki, nato pa v drugem lovila zaostanek z 0:4. Beograjčanka je sicer po začetnem porazu proti Viktoriji Azarenki že izgubila upanje za polfinale, nato pa ji je predaja Dinare Safine spet omogočila nekaj možnosti za morebitno napredovanje. "Skušala sem igrati kar se da agresivno, želela sem imeti nadzor nad igro," je povedala Jankovićeva.