V polfinalu tudi Serena Williams

Potem ko si je nastop v polfinalu zaključnega turnirja sezone v Dohi priborila Carolina Wozniacki, se ji je s tretjo zmago pridružila še Serena Williams, ki je gladko ugnala Dementjevo.

Objavljeno
29. oktober 2009 19.43
Mo. B./Ka. Ž.
Mo. B./Ka. Ž.
Doha - Danski najstnici Karolini Wozniacki je na zaključnem turnirju najboljših igralk v Dohi kljub močnemu krču uspelo premagati Rusinjo Vero Zvonarevo. Z zmago 6:0, 6:7(3:7), 6:4 se je tako uvrstila v polfinale zaključnega turnirja sezone.

Wozniackijeva je igro, dolgo dve uri in 48 minut, zaključila v solzah po tem, ko se je že med tekmo zaradi krča v nogi od bolečin zgrudila na tla.

S tretjo zaporedno zmago na zaključnem turnirju sezone si je nastop v polfinalu zagotovila tudi starejša od sester Williams. Serena je gladko s 6:2 in 6:4 ugnala peto nosilko Rusinjo Jeleno Dementjevo. Williamsova je pri izidu 2:1 v prvem nizu prevzela pobudo in osvojila kar sedem iger zapored.

Sestri Williams tako še naprej ostajata na vrhu - Venus v naslednjem dvoboju čaka tretja nosilka Svetlana Kuznjecova, medtem ko bo Serena po turnirju v Dohi ponovno prevzela 1. mesto na lestvici WTA.