Fotofiniš odločil v prid Djačinu

Na plavalnem svetovnem prvenstvu v Melbournu je po skoraj dveh urah v daljinskem plavanju zmagal Rus Vladimir Djačin. Pri skokih v vodo z višine enega metra je medtem zmagal Kitajec Luo Yutong.

Objavljeno
21. marec 2007 12.50
Vladmimir Djačin
Melbourne - Na plavalnem svetovnem prvenstvu v Melbournu so se daljinski plavalci pomerili na 10-kilometrski tekmi. Po skoraj dveh urah plavanja je bila končnica izredno napeta, saj je o zmagovalcu odločal fotofiniš. Na koncu se je zlatega odličja veselil Rus Vladimir Djačin (1:55:32,52), ki je za šest stotink sekunde ugnal Nemca Thomasa Lurza, sicer zmagovalca ponedeljkovega nastopa na pet kilometrov. Nemcu je tako za las ušla ponovitev dosežka z zadnjega SP v Montrealu leta 2005, ko je slavil na obeh preizkušnjah.

Zanimivo je bilo tudi v boju za tretje mesto, za katero sta se potegovala Rus Jevgenij Dratcev in Egipčan Mohamed Zanaty. Omenjena tekmovalca sta za zmagovalno dvojico v cilj prispela z okrog 15 sekundnim zaostankom, o bronasti medalji pa je odločala razlika 53 stotink sekunde. Spet je bil uspešnejši ruski plavalec.

Skoki v vodo: Dvojna zmaga Kitajcev

Kitajec Luo Yutong je na svetovnem prvenstvu v Melbournu osvojil zlato odličje v skokih v vodo z višine enega metra. Yutong je s skupnim seštevkom 477,40 točke zanesljivo odpravil s konkurenco. Kitajska je pravzaprav vnovič dokazala, da v tem športu nima prave konkurence, saj je imel Luo Yutong v boju za naslov prvaka edinega pravega konkurenta le v rojaku Heu Chongu, ki se je na koncu z zbirom 469,85 točke moral zadovoljiti s srebrom, medtem ko je bronasto odličje odšlo v Italijo po zaslugi Cristopherja Sacchina (441,40), ki si je izboril svoj prvi finale na pomembnejših tekmovanjih.