Francija v odločilni boj za SP brez Riberyja

Francoski zvezdnik Franck Ribery bo zaradi poškodbe kolena izpustil zadnji dve kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2010. Napadalec Valencie David Villa pa bo verjetno zamudil derbi španske lige proti Barceloni.

Objavljeno
05. oktober 2009 20.29
Franck Ribery naj bi prestopil k Bayernu
P. Z.
P. Z.
Pariz - Francoska nogometna zveza je sporočila, da Franck Ribery, napadalec Bayerna, ne bo igral proti Ferskim otokom v soboto in Avstriji štiri dni kasneje. Zaradi nategnjenih vezi v kolenu je zapustil reprezentančni tabor pri Parizu.

Francoski selektor Raymond Domenech bo tako pogrešal dva najbolj kreativna igralca, poleg Riberyja namreč zaradi poškodbe ne bo Yoanna Gourcuffa. Francija je druga v skupini 7, štiri točke za Srbijo. Kot kaže, jo čakajo dodatne kvalifikacije za uvrstitev v Južnoafriško republiko.

Ville ne bo proti Barceloni

Poškodovan je tudi najboljši strelec Valencie David Villa, ki si je na zadnji tekmi španskega prvenstva proti Santanderju nategnil stegensko mišico. Zdravljenje naj bi trajalo najmanj tri tedne.

Villa, najboljši strelec lige s šestimi goli, bo izpustil tudi tekmi španske reprezentance proti Armeniji in BiH, kar je dobra novica za bosanskega selektorja Ćira Blaževića, ki računa na drugo mesto.

A za evropske prvake njegova odsotnost bo velika težava, saj so si že zagotovili neposredno uvrstitev v JAR. Več skrbi imajo pri Valencii, saj se bodo čez dva tedna pomerili z Barcelono.