Gajič k Škofu in Lubeju v Zagreb

Ko so včeraj v rokometnem klubu Slovan predstavljali okrepitve in načrte pred novo sezono, še niso vedeli, da bodo že čez nekaj ur ostali brez glavnega aduta Dragana Gajiča, ki se je že dogovoril o sodelovanju z Zagrebom.

Objavljeno
09. september 2009 13.24
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Dragan Gajič po koncu lanske sezone ni našel skupnega jezika s Celjem, kjer je preživel vso kariero. Direktor Mijo Zorko mu je ponudil precej nižjo pogodbo, ki je levoroki krilni igralec ni hotel sprejeti. Zato je ostal brez kluba in se pridružil Slovanu, s katerim je opravil priprave.

Ponudba iz Zagreba je prišla kot strela iz jasnega. Bila pa je logična. Na pripravljalnem turnirju v Veszpremu, kjer je nastopal tudi Cimos, se je namreč hudo poškodoval desnokrilni igralec Zagreba Zlatko Horvat in trener Senjanin Maglajlija je nujno potreboval zamenjavo. Kapetan Zagrebčanov Horvat je v finalu proti Veszpremu blestel in dosegel 10 golov, v 54. minuti pa mu je spodrsnilo in koleno ni zdržalo.

To je bila pravzaprav sreča v nesreči za Gajiča, ki je mrzlično iskal klub v tujini, vendar ugodne ponudbe ni dobil, zato se je odločil, da bo do nadaljnjega pomagal Slovanu pri uresničevanju visokih ambicij. Toda za Kodeljevčane ne bo odigral niti ene tekme v tekmovalni sezoni, ki se bo začela v soboto. Slovan bo prvo tekmo odigral v nedeljo doma proti Trimu.

Gajič bo že tretji Slovenec pri nekdanjih evropskih prvakih iz Zagreba. Tam sta namreč tudi vratar Gorazd Škof in Zoran Lubej. Zanimivo, vsi trije so nekdanji igralci Celja.