Galaktični Becks brez nastopa proti Braziliji

Superzvezdnik David Beckham bo izpustil sobotno tekmo angleške nogometne reprezentance proti Braziliji, saj se je njegov ameriški klub uvrstil v finale zahodne konference lige MLS in se mu celo obeta naslov prvaka.

Objavljeno
09. november 2009 13.30
P. Z.
P. Z.
Los Angeles - David Beckham je z moštvom Los Angeles Galaxy na povratni tekmi premagal Chicas USA z 1:0 in se je veselil skupne zmage s 3:2. Zdaj se bo v finalu zahodne konference lige MLS (Major League Soccer) pomeril z moštvom Houston Dynamo.

»Becks « je bil sicer na zadnji tekmi zamenjan v 78. minuti zaradi prejetega udarca v hrbet. Preostanek tekme si je ogledal z ledom na mestu poškodbe.

Angleški selektor Fabio Capello je 34-letnega veterana sicer vključil v širši izbor kandidatov za tekmo proti Braziliji v Katarju, vendar pod pogojem, da se mu ne uspe prebiti v konferenčni finale. Capello bo po tekmi z Brazilijo objavil končni seznam igralcev za SP 2010.

LA je zmago proti Chivasu v 73. minuti s strelom z 11 metrov zagotovil Landon Donovan. V akciji, ki je botrovala najstrožji kazni, je sodeloval tudi Beckham, ki je podal do Donovana, ta je žogo podaljšal do napadalca Mikea Mageeja, nad katerim je bil storjen prekršek v kazenskem prostoru. Finalista lige z zahoda bo v petek odločila ena tekma.

Beckham naj bi se po koncu sezone v MLS januarja vrnil k Milanu, kjer je lani prikazal dobre igre. Če bo ponovno zadovoljil pričakovanja Capella, si utegne priigrati povabilo v JAR.