Garnett prekinil Phoenixov niz zmag

Phoenixu, ki je želel z 18. zaporedno zmago izenačiti četrti najdaljši niz v zgodovini NBA, je tokratno zmago preprečil Minneapolis. V noči na torek Slovenci v severnoameriški košarkarski ligi NBA niso odigrali niti minute.

Objavljeno
30. januar 2007 10.57
Garnett je praktično sam pokopal Sonca
Minneapolis - V noči na torek Slovenci v severnoameriški košarkarski ligi NBA niso odigrali niti minute, pa čeprav sta nastopili tudi ekipi Boštjana Nachbarja in Primoža Brezca. Nachbarjev New Jersey je v gosteh s 116:115 premagal Utah, Brezec, ki ga zaradi poškodbe ni bilo v ekipi, pa se je vseeno lahko veselil uspeha svojih soigralcev iz Charlotte, ki so v Denverju zmagali s 105:101.

Na drugih tekmah je Atlanta doma premagala Orlando (93:83), New Orleans je bil prav tako pred domačimi navijači boljši od Portlanda (103:91), Phoenix je po 17 zaporednih zmagah klonil v gosteh pri Minnesoti (112:121), Memphis je odpravil Sacramento (124:117), Houston pa Philadelphio (105:84).

Phoenix je želel v Minneapolisu z 18. zaporedno zmago izenačiti četrti najdaljši niz v zgodovini NBA. Toda očitno ni računal na izjemnega Kevina Garnetta, ki je praktično sam pokopal Sonca. Glavno vlogo je imel tudi v odločilni, zadnji četrtini, ko je dosegel 15 od skupno 44 točk. Ob tem je zbral še 11 skokov. "Vedno moraš biti prisoten, vedno moraš poskrbeti, da ima obramba s teboj veliko dela. Nadaljeval bom s tem pristopom," je po tekmi povedal Garnett, ki je imel glavno pomoč v branilcu Rickyju Davisu (17 točk, osem podaj). Pri gostih je Raja Bell dosegel 26 točk, Steve Nash pa 20 točk in 18 podaj. "Bolje, da izgubimo na takšen način, kot pa da premagamo sami sebe. Kevin je bil senzacionalen. Ob koncu nam ni uspelo zadeti nobenega meta, medtem ko je Kevin zadeval kot za stavo," je vzrok za poraz navedel Nash.

Najbolj razburljivo tekmo so gledalci videli v Salt Lake Cityju, saj jo je ob zvoku sirene odločil Vince Carter s trojko z devetih metrov. Carter je sicer v drugem polčasu dosegel kar 29 od svojih 33 točk, vključno z enoročnim zabijanjem, ki je šest sekund pred koncem Mrežicam prineslo zaostanek le točke (113:114). Svoj delež je spet dodal tudi raznovrstni Jason Kidd z 22 točkami in desetimi podajami, do novega trojnega dvojčka so mu zmanjkali le štirje skoki. Pri gostiteljih je s 25 točkami prednjačil Deron Williams, Mehmet Okur pa je dodal 18 točk in 11 skokov. Utah je sicer igral brez prvega strelca in skakalca Carlosa Boozerja, zaradi gripe pa je manjkal tudi trener Jerry Sloan.

V odsotnosti Brezca sta največ dela pod obročema v Denverju opravila Emeka Okafor in Gerald Wallace. Prvi je k zmagi Risov prispeval 18 točk in deset skokov, Wallace pa je tekmo končal s 25 točkami in 13 skoki. Pri Denverju, ki je doživel tretji zaporedni poraz, sta izstopala Carmelo Anthony (25 točk) in Allen Iverson (31 točk).