Gašper Vidmar bo igral za Olimpijo

Slovenski košarkarski reprezentant Gašper Vidmar ni dolgo žaloval, ker je kot zadnji izpadel s seznama igralcev za EP. Z ljubljansko Olimpijo se je dogovoril, da bo v novi sezoni nastopal v Tivoliju.

Objavljeno
08. september 2009 14.25
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Ljubljančan Gašper Vidmar (22 let, 210 cm)) bo tako še naprej sodeloval z Juretom Zdovcem. Selektor je takšno možnost omenil že pred začetkom EP. Center je namreč zamrznil pogodbo s Fenerbahčejem in se dogovoril s slovenskimi prvaki. Pri njih naj bi ostal eno sezono, nato pa naj bi se vrnil nazaj v Turčijo. Tja se je skupaj z Emirjem Preldžićem preselil leta 2007 in okrepil vrste trenerja Boše Tanjevića. Pred tem je bil član Janč in Geoplin Slovana.

Olimpija se o sodelovanju pogovarja še z dvema reprezentantoma - Domnom Lorbkom in Urošem Slokarjem. Vidmar se bo "zmajem" pridružil v četrtek zvečer. Ti se pod vodstvom pomočnika trenerja Zorana Martiča že tri tedne pripravlja na novo sezono. Odigrali so tudi dve tekmi za zaprtimi vrati in izgubili proti Oldenburgu in Vareseju.

Vidmar je športno pot začel pri ljubljanskem Geoplinu Slovanu, kjer je nastopal vse do konca sezone 2006/07, ko je prestopil v turški Fenerbahče Ülker. V zadnji sezoni nastopanja za Geoplin Slovan je v povprečju dosegal po 11,2 točke in 5,7 skoka na tekmo v jadranski ligi ter 13,9 točke in 7,1 skoka na tekmo v slovenskem državnem prvenstvu.

V minuli sezoni je za turški Fenerbahče Ülker, s katerim je pred sezono 2007/08 sklenil štiriletno pogodbo, v evroligi v povprečju dosegal 3,5 točke in 3,8 skoka na tekmo, v turškem prvenstvu pa 6,3 točke in 3,4 skoka na srečanje. V Turčiji je leta 2008 osvojil tudi turški pokal in državno prvenstvo.