Gazvodi članski naslov, absolutno najhitrejši Koren

Na državnem prvenstvu v kronometru v Solkanu je v kategoriji elite zmagal Gregor Gazvoda (Perutnina Ptuj), najboljši čas pa je dosegel absolutni zmagovalec Kristjan Koren (Sava Kranj).

Objavljeno
25. junij 2007 15.40
Gregor Gazvoda
Solkan - Slovenski kolesarji so se danes pomerili na državnem prvenstvu v kronometru. V Solkanu, ki je to tekmovanje gostil že četrtič zapored, je v kategoriji elite zmagal Gregor Gazvoda (Perutnina Ptuj), najboljši čas pa je dosegel absolutni zmagovalec Kristjan Koren (Sava Kranj), ki nastopa v kategoriji do 23 let.

Na 33,7 kilometra dolgi progi med Solkanom in Plavami so se kolesarji za naslove prvakov v vožnji na čas pomerili že četrtič. Nastopila je večina najboljših slovenskih tekmovalcev z izjemo tistih, ki nastopajo v tujini. Iz moštev serije ProTour pa je bil na startu le Matej Mugerli (Liquigas).

Naslov prvaka v kategoriji elite je osvojil Gregor Gazvoda s časom 47:45,14, ki je za več kot 45 sekund premagal Mugerlija. Še hitrejši od obeh pa je bil ta čas najboljši slovenski specialist za vožnjo na čas Kristjan Koren (Sava Kranj), ki je s 47:14,30 dosegel tudi najboljši čas absolutno in ubranil lansko zmago. Koren je zaradi nastopa na kronometru izpustil tudi dirko po Sloveniji, z dosežkom na državnem prvenstvu je že nakazal dobro pripravljenost pred bližnjim evropskim prvenstvom v Sofiji, njegov glavni cilj sezone pa je svetovno prvenstvo septembra v Stuttgartu.

Navdušil je tudi mladi član Adrie Mobila Blaž Jarc, ki je šele prvo leto v kategoriji do 23 let, med vsemi nastopajočimi pa je dosegel tretji čas (47:58,36).