Goran Jurak: "Nešportna poteza kluba me je prizadela"

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Jurak in KK Union Olimpija sta se danes sporazumno razšla. Potem ko je klub iz Ljubljane dopoldan v skopem sporočilu za javnost navedel zgolj dejstvo, da sta se ekipa in igralec razšla, se je popoldan v sporočilu za javnost odzval tudi 30-letni košarkar.

Objavljeno
03. april 2007 19.40
Goran Jurak
Ljubljana - Slovenski košarkarski reprezentant Goran Jurak in KK Union Olimpija sta se danes sporazumno razšla. Potem ko je klub iz Ljubljane dopoldan v skopem sporočilu za javnost navedel zgolj dejstvo, da sta se ekipa in igralec razšla, se je popoldan v sporočilu za javnost odzval tudi 30-letni košarkar. Goran Jurak je med drugim zapisal: "Pošteno sem opravil svoje obveznosti do kluba. Vedno sem se boril do konca svojih moči in pustil dušo na igrišču za ekipo, zato me je nepoštena, nešportna in tudi nelegalna poteza vodstva kluba prizadela. Odhajam s čisto vestjo, a grenkim priokusom."

Goran Jurak, ki bo do konca sezone najverjetneje član bolonjskega Climamia, je še povedal: "Nadaljnje sodelovanje z Unionom Olimpijo je bilo skoraj nemogoče. K sreči smo se hitro sporazumeli za moj odhod, tako da že jutri odhajam v Bologno. Ob tem se medijem opravičujem za medijski molk, ki je posledica nenavadnih okoliščin prenehanja igranja v KK Union Olimpija. Ekipi želim, da osvoji naslov državnega prvaka, v dobro slovenske in ljubljanske košarke pa upam, da takšne poteze ne bodo postale praksa, saj bi bilo to povsem napačno sporočilo za kakovostne igralce, ki si želijo igrati v Unionu Olimpiji."

Goran Jurak, ki se je s slovenskim prvakom razšel zaradi neizpolnjenih finančnih določil iz pogodb, je za Union Olimpijo v treh mesecih odigral dve tekmi v evroligi in sedem v ligi NLB. V jadranski konkurenci je imel povprečje 11 točk in šest skokov, v evroligi pa je skupaj dosegel 21 točk in zbral 14 skokov.