Gorazd Škof iz Celja v Magdeburg?

Rokometni vratar Celja Pivovarne Laško in slovenske državne reprezentance Gorazd Škof bo bržkone v dresu pivovarjev branil le še do konca letošnje sezone.

Objavljeno
03. januar 2007 16.40
Gorazd Škof
Celje - Rokometni vratar Celja Pivovarne Laško in slovenske državne reprezentance Gorazd Škof bo bržkone v dresu pivovarjev branil le še do konca letošnje sezone. Slovensko športno, predvsem pa rokometno javnost je namreč presenetila novica, da naj bi se 28-letni Brežičan dogovoril in obljubil dveletno zvestobo nemškemu Magdeburgu, kjer je pred dvema sezonama igral tudi Renato Vugrinec. Novico o njegovem prestopu je potrdil tudi nemški klub.

V celjskem klubu pa so nad novico, ki se je na prvi dan novega leta pojavila na spletnih straneh, dan pozneje pa jo je potrdil tudi Magdeburg, presenečeni. "Škof ima veljavno pogodbo še letos in do konca sezone 2008/09. Eden izmed členov sicer govori, da lahko sporazumno zapusti klub. Ob morebitnem podpisu v Magdeburgu pa ne bi šlo za nikakršen sporazum, saj v klubu nismo dali nobenega soglasja za njegov prestop," za STA meni direktor pivovarjev Andrej Šušterič. Vodstvo pivovarjev zato v teh dneh pričakuje klic Nemcev in njihova pojasnila v zvezi s podpisom pogodbe.

In kaj na vse skupaj pravi prvi celjski vratar? Očitno je odločen, da bo kariero po tej sezoni nadaljeval v Nemčiji. Svojo dokončno odločitev bo objavil na novinarski konferenci v ponedeljek v Velenju. "V prihodnjih dneh me čakajo še določeni pogovori, a sem se sam pri sebi in v svoji glavi že odločil, kaj bom naredil. A o tem več v ponedeljek, ko bom uradno obelodanil svojo odločitev," ostaja skrivnosten Škof.