Gorenje osvojilo rokometni superpokal

Rokometaši Gorenja so zmagovalci letošnjega superpokala, potem ko so v finalu v Mariboru z 29:25 (15:12) premagali trebanjski Trimo. Velenjčani so se na seznamu zmagovalcev pridružili Celju Pivovarni Laško in Cimosu.

Objavljeno
06. september 2009 22.49
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Maribor - Rokometaši velenjskega Gorenja so zmagovalci letošnjega slovenskega superpokala. V finalu v Mariboru so Velenjčani z 29:25 (15:12) premagali trebanjski Trimo.

Finalna tekma slovenskega superpokala v štajerski prestolnici je v uvodnem delu prinesla zelo izenačeno igro, kajti do izida 9:9 v 16. minuti si nobeno moštvo ni uspelo priigrati več kot zadetka prednosti. Po devetih zaporednih izenačenjih so Velenjčani med 18. in 21. minuto naredili delni izid 3:0 in si priigrali prvo občutnejšo razliko (12:9). Prednost treh zadetkov so obdržali kljub temu, da sta bila v njihovih vrstah zapored izključena Matjaž Mlakar in Rok Šimič.

 

Pet minut pred koncem prvega polčasa je bilo prvič +4 za Gorenje (14:10), v vratih pa je spet blestel Dragan Gajić (v tem delu igre je zbral devet obramb). Strelsko učinkovitega Momirja Rnića, ki je že v prvih devetih minutah štirikrat zadel v polno, je v nadaljevanju odlično zamenjal Jure Natek s petimi zadetki, večjo prednost Gorenja pa je preprečil Trimov vratar David Imperl, ki je v prvih 30 minutah nanizal osem obramb.

 

Na začetku drugega polčasa je tri zadetke zapored dosegel Marko Bezjak in Gorenje je podvojilo prednost, s katero je odšlo na odmor (od 15:12 do 18:12). Toda to še ni bilo konec ofenzive slovenskih državnih prvakov, kajti po šestih minutah so vodili že z 20:13 in trener trebanjskega kluba Marko Šibila je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Nato so se rokometaši Trima vendarle začeli enakovredneje kosati z razpoloženimi Velenjčani, pri katerih je še naprej blestel vratar Gajić, sredi drugega polčasa pa ga je kljub temu zamenjal Matevž Skok.

 

Kljub visoki prednosti Gorenje ni popuščalo, čeprav je bil zmagovalec znan, kajti moštvo trenerja Branka Tamšeta je imelo v 49. minuti že devet zadetkov prednosti (27:18). Šest minut pred koncem je zaradi tretje izključitve dobil rdeči karton igralec Gorenja Rok Šimič, a to ni pretirano vplivalo na razplet finalne tekme v Mariboru, čeprav so Dolenjci v zadnjih minutah kar precej ublažili visok poraz. Velenjčani so se tako na seznamu dosedanjih zmagovalcev slovenskega superpokala pridružili Celju Pivovarni Laško, ki je slavilo leta 2007, in Cimosu, ki je bil najboljši lani v domači dvorani Bonifika.

 

* Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).
* Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Taletovič, Kavaš 2, Bezjak 6, Datukašvili 2, Sovič 1, Natek 5, Mlakar 3, Rnić 5, Štefanič, Golčar 1, Harmandić 2, Bajram 2, Šimič.
* Trimo Trebnje: Ferlin, Imperl, Korelec 1, Erčulj, M. Radelj 1, B. Radelj, Ratajec, Seb. Skube 3, Sušin 2, Paladin 1, Miklavčič 6, Musa 3, Papež 2, St. Skube 1, Zarabec 5 (2).
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (0), Trimo Trebnje 5 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 16, Trimo Trebnje 6 minut.
* Rdeč karton: Šimič (54.).