Green in Kapono zmagovalca uvoda tekme zvezd

Na tekmovanju v košarkarskih spretnostih si je največ aplavza zaslužil Gerald Green, ki je bil najboljši v zabijanju, ter Jason Kapono, ki se je najbolj izkazal z natančno roko pri trojkah.

Objavljeno
18. februar 2007 13.22
Trojke
Las Vegas - Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so se dan pred velikim ekshibicijskim dvobojem tekme zvezd med vzhodom in zahodom pomerili še v košarkarskih spretnosti. Največ aplavza si je zaslužil Gerald Green iz Bostona, ki je bil najboljši v zabijanju, ter Jason Kapono (Miami), ki se je najbolj izkazal z natančno roko pri trojkah.

Green je dvakrat učinkovito zabil že v predtekmovanju, ko je med drugim uspel žogo spraviti skozi obroč na slepo z zakritimi očmi in v dresu Deeja Browna, zmagovalca te prvine leta 1991. Navdušil pa je z zadnjim skokom, ko je preskočil skrinjo z logotipom tekme All Star in komisija, v kateri so bili tudi slavni Michael Jordan, Dominique Wilkins, Kobe Bryant in Vince Carter, mu je soglasno prisodila največ točk. Lanski zmagovalec Nate Robinson je možnosti za ponovitev uspeha zapravil s preveč neuspešnimi poskusi zabijanja z eno roko iz obrata.

Najboljši metalec trojk je postal Jason Kapono, ki je v odločilnem krogu presenetil favorizirana Gilberta Arenasa in Dirka Nowitzkija. Zbral je 24 točk, le eno manj od rekorda tekmovanja. Kako ostra je bila konkurenca, potrjuje podatek, da je Mike Miller izpadel v prvem krogu, čeprav je zbral 18 točk. V finalu je Kapono v polno zapored zadel prvih 11 metov, končal pa s šestimi od zadnjih osmih in brez težav premagal lanskega zmagovalca Nowiztkija.

Poleg resnih košarkarskih spretnosti so gledalci v Las Vegasu na ogrevanju za nocojšnjo tekmo zvezd dobili še dodatno mero zabave, med drugim je upokojeni zvezdnik Charles Barkley, ki je v letih košarkarskega pokoja pridobil precej kilogramov, v teku prek igrišča v dobrodelne namene premagal 67-letnega sodnika Dicka Bavetto.