Gremo dirkat, ne šminkirat

Miran Stanovnik bo po dveh letih, ko mu je nastop na reliju Dakar preprečila poškodba hrbtenice, novo leto spet pričakal doma. A to ne pomeni, da »puščavskega lisjaka« tokrat ne bo na sloviti vzdržljivostni preizkušnji.

Objavljeno
28. december 2006 18.30
Stanovnikova zmagoslavna vrnitev
Grosuplje – Slovenski motorist Miran Stanovnik bo po dveh letih, ko mu je nastop na reliju Dakar preprečila poškodba hrbtenice, novo leto spet pričakal doma v krogu svojih najbližjih. A to ne pomeni, da »puščavskega lisjaka« tokrat ne bo na sloviti vzdržljivostni preizkušnji. Ne, prav nasprotno, 42-letni poveljnik športne enote v Slovenski vojski se v teh prazničnih dnevih zavzeto pripravlja že za svoj enajsti nastop na reliju Dakar, ki se za razliko od prejšnjih let to pot ne začenja 31. decembra, temveč šele 6. januarja.

»Dirko si bom prizadeval odpeljati tako, kot jo najbolje znam, moj glavni cilj pa je voziti na takšni ravni, da sebe in motorja ne bi spravljal v težave. Ali z drugimi besedami: preizkušnjo bom poskušal končati brez padca, kar bi bil svojevrsten rekord, saj ne poznam motorista, ki na tem reliju ne bi vsaj enkrat padel,« je napovedal Stanovnik in na vprašanje, kako visoko meri tokrat, ponovil želje iz prejšnjih let: »V končni razvrstitvi merim na uvrstitev okrog 20. mesta, v kategoriji maraton pa bi rad enkrat okusil slast zmage. Upam, da se mi bo to posrečilo na 29. reliju Dakar.«

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela...