Gretzky zapustil kojote

Najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky je zaradi finančne krize, v kateri se je znašlo moštvo Phoenix Coyotes, odstopil z mesta trenerja.

Objavljeno
24. september 2009 22.03
Wayne Gretzky na klopi Phoenixa
P. Z./STA
P. Z./STA
Legendarni kanadski hokejist Wayne Gretzky je odstopil z mesta trenerja ameriške ekipe Phoenix Coyotes, ki igra v ligi NHL. Gretzkyjev odhod se je napovedoval že nekaj časa, saj finančno obubožano moštvo še vedno ni razrešilo sodne bitke, ki jo glede lastništva bijeta liga NHL in "nesojeni" lastnik, kanadski milijarder Jim Balsillie.

"To je bila težka odločitev. Vsi smo upali, da bo odločitev, kdo bo novi lastnik kluba, prišla že ta mesec. Toda vse skupaj se vleče predolgo. Ker pa sta oba preostala morebitna kupca jasno povedala, da ne računata name, sem se umaknil," je pojasnil Gretzky, ki ima tudi majhen lastniški delež v klubu.

Oseminštiridesetletni Gretzky, ki bi po pogodbi v novi sezoni zaslužil 8,5 milijona dolarjev, je kojote vodil od leta 2005. V tem času Phoenixu ni uspelo priti v končnico.

Sezona v NHL se bo začela 3. oktobra, Phoenix pa se bo v prvem kolu pomeril z Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja.