Grški virusi priložnost za Olimpijo

Union Olimpija bo drevi lahko računala na podporo polnih tribun, prednost njenih košarkarjev pa vendarle ne bo tolikšna, kot bi si želeli, saj se večina ob prvi selitvi v veliko tivolsko dvorano še ni povsem prilagodila na drugačne razmere.

Objavljeno
29. oktober 2009 09.06
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ljubljana - Po dolgih letih evforičnega pričakovanja uvodnih tekem v evroligi je nenavadno prisluhniti pomirjevalnim besedam iz Tivolija, kjer vneto vztrajajo, da je prednostni cilj Uniona Olimpije liga NLB. Pa čeprav je lahko drevišnji dvoboj z Maroussijem z začetkom ob 20.30 zanjo že usodnega pomena. Če bo po visokem porazu v Tel Avivu (65:85) klonila še na domačem parketu proti novincu med evropsko smetano, se bodo njene možnosti za osvojitev vsaj 4. mesta v skupini C vidno zmanjšale in grozil ji bo šesti zaporedni izpad po uvodnem delu tekmovanja.

Ker je Union Olimpija od sezone 2003/04 dobila le pet od 44 tekem evrolige na gostovanjih, je jasno, da bo morala svojo čast v glavnem braniti na domačem parketu. Drevi bo lahko računala na podporo polnih tribun, prednost njenih košarkarjev pa vendarle ne bo tolikšna, kot bi si želeli, saj se večina ob prvi selitvi v veliko tivolsko dvorano še ni povsem prilagodila na drugačne razmere. Svoje bo kajpada prispeval pritisk ob odprtju evroligaške sezone v Ljubljani.

»Po svoje je v prednosti Maroussi, ki je sodeloval v kvalifikacijah za uvrstitev v evroligo in je nekoliko prej prišel v dobro tekmovalno formo. Svojo kakovost je pokazal tudi pred tednom proti CSKA, ko je imel veliko smole in klonil za točko. Zato sem prepričan, da bodo Atenci vsem povzročali preglavice. Na voljo imajo deset dobrih košarkarjev, ki igrajo čvrsto v obrambi ter nadzorovano in organizirano v napadu. Zato pogosto ne veš, od kod tekmecem grozi večja nevarnost. Maroussi sicer izkorišča priložnosti za nasprotne napade, toda če se mu te ne ponudijo, zmorejo njegovi igralci dovolj potrpljenja za uigrane akcije. V napadu se postavljajo široko ter poskušajo z različicami pick'n'rolla in pick'n'popa,« meni Olimpijin trener Jure Zdovc.

Več v tiskani izdaji Dela.