Gudjohnsen v Monaco, Henrique v Santander

Ob uradni predstavitvi zadnje okrepitve FC Barcelone, ukrajinskega branilca Dimitrija Čigrinskega, je trener evropskih prvakov Pep Guardiola sporočil, da se odpoveduje uslugam Eidurja Gudjohnsena in branilca Henriqueja.

Objavljeno
31. avgust 2009 14.37
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Barcelona - Ob današnji uradni predstavitvi zadnje okrepitve FC Barcelone v poletnem prestopnem roku, ukrajinskega branilca Dimitrija Čigrinskega, je trener evropskih prvakov Pep Guardiola sporočil, da se odpoveduje uslugam Eidurja Gudjohnsena in branilca Henriqueja. Prvi bo posojen francoskemu Monacu, slednji pa Racingu iz Santanderja.

Omenjena igralca v preteklih letih nista bila v ožjih načrtih trenerja Guardiole. Najboljši islandski igralec Eidur Gudjohnsen (30 let) je v Barcelono prišel iz Chelsea leta 2006 in dobil bolj malo priložnosti v prvi postavi FC Barcelone, 22-letni Henrique, ki je 2008 prišel iz Palmeirasa, pa je že lani nastopal za Bayer Leverkusen kot posojeni igralec.

FC Barcelona bo danes uradno predstavila novega člana Dimitrija Čigrinskega (Šahtar Donjeck), za katerega je odštela 25 milijonov evrov.