Haas uspešno premagal novo gripo

Največji nemški teniški zvezdnik ta čas Tommy Haas se je za današnjo izdajo nemškega tabloida Bild razgovoril o novi prašičji gripi, ki ga je zelo izmučila v zadnjih dneh, a naj bi kmalu spet stopil na igrišča.

Objavljeno
03. november 2009 16.24
Berlin - Tommy Haas se je z novo gripo (virusom H1N1) okužil na turnirju ATP v Stockholmu, s katerega se je moral posloviti že na začetku, ko je v drugem krogu brez boja predal dvoboj. Nemec, ki je trenutno 17. teniški igralec na svetu, se pobira po tej bolezni, ki mu je povzročila kar nekaj težav in skrbi, in bo že kmalu začel s treningom.

"Po prvem krogu turnirja v Stockholmu so se pojavile bolečine v grlu, mrzlica in povišana vročina. Tri dni nisem mogel prav ničesar, počutil sem se obupno ter nisem zapustil hotelske sobe," je dejal za Bild. Potem ko se je za silo bolje počutil, se je vrnil v München, kjer so ga testirali za novo gripo. In njegove največje bojazni so se izkazale za točne, bil je pozitiven na virus H1N1, kar je predstavljalo zanj velik šok in ga je zelo potrlo, a vse se je srečno končalo.

Haas upa, da bo lahko že prihodnji teden zaigral na mastersu v Parizu.