Hamilton prvi v kvalifikacijah

Nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii bo z najboljšega startnega položaja začel Britanec Lewis Hamilton iz McLaren-Mercedesa. Drugi je bil Finec Heikki Kovalainen, tretji pa Brazilec Rubens Barrichello.

Objavljeno
22. avgust 2009 17.45
L.Š./STA
L.Š./STA
Valencia - Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) bo nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii, 11. preizkušnjo svetovnega prvenstva formule 1, začel z najboljšega startnega položaja. Uspeh McLarna je dopolnil še Finec Heikki Kovalainen, ki je bil v današnjih kvalifikacijah drugi. S tretjega mesta bo začel Brazilec Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes).

Iz druge vrste bo dirko začel še Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), vodilni v SP Britanec Jenson Button (Brawn-Mercedes) je dosegel peti čas kvalifikacij, ob njem bo dirko začel še prvi Ferrarijev voznik Finec Kimi Raikkönen. Sedmi je bil Nemec Nico Rosberg (Williams-Toyota), osmi pa domačin, nekdanji dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (Renault).

Novinec v formuli 1, Francoz Romain Grosjean (Renault) je na svojih prvih kvalifikacijah dosegel 14. čas, slabše pa se je odrezal Italijan Luca Badoer. Testni voznik Ferrarija, ki v Valencii nadomešča poškodovanega Brazilca Felipeja Masso, je namreč obtičal že v prvem krogu kvalifikacij in bo dirko začel z zadnjega, 20. mesta.