Hamiltonu pole position v Abu Dabiju

Britanec Lewis Hamilton je bil najboljši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Združenih arabskih emiratov v Abu Dabiju. Iz prve vrste bo dirko začel še Sebastian Vettel.

Objavljeno
31. oktober 2009 13.44
Ma.J./Š. Ro./STA
Ma.J./Š. Ro./STA
Abu Dabi  - Voznik formule 1 Britanec Lewis Hamilton (McLaren) je bil najboljši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Združenih arabskih emiratov v Abu Dabiju. Iz prve vrste bo nedeljsko dirko začel še Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je za Hamiltonom zaostal za šest desetink sekunde.

Tretji čas je dosegel Vettlov moštveni kolega Avstralec Mark Webber, za njim pa sta se zvrstila oba voznika moštva Brawn GP, Brazilec Rubens Barrichello in svetovni prvak Britanec Jenson Button.

Naslednja tri mesta so zasedli Italijan Jarno Trulli (Toyota) ter voznika BMW Sauberja, Poljak Robert Kubica in Nemec Nick Heidfeld.

Svetovni prvak najhitrejši na zadnjem treningu


Britanec Jenson Button (Brawn GP), ki si je naslov svetovnega prvaka za letošnjo sezono priboril že pred nedeljsko zadnjo dirko za VN Abu Dabija, je na dirkališču Yas Marina na zadnjem treningu postavil najhitrejši čas. Drugi čas je dosegel njegov rojak Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), tretjega pa Brazilec Rubens Barrichello (Brawn GP).