Harrington: Med risi bo vedno pomemben ekipni duh

Pred slovensko hokejsko reprezentacno je uvodni tekmovalni nastop v sezoni 2009/10, saj bodo od danes do nedelje nastopali na turnirju za tradicionalni pokal Pannona, madžarskega operaterja mobilne telefonije.

Objavljeno
06. november 2009 10.43
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Szekesfehervar - Športniki, razumljivo, niso niti ljubitelji treninga niti priprav. Najlepše je igrati tekmo, so nam dejali že mnogi, in tako kaže zapisati tudi za člane slovenske hokejske reprezentance, pred katerimi je zdaj uvodni tekmovalni nastop v sezoni 2009/10. Od danes do nedelje bodo namreč nastopili na turnirju za tradicionalni pokal Pannona, madžarskega operaterja mobilne telefonije.

 V zadnjih letih so to tekmovanje najpogosteje prirejali v Budimpešti, tokrat gostijo tri reprezentance v Szekesfehervarju, od koder tudi prihajajo vsi najboljši madžarski hokejisti. Slovenija se bo na današnji premieri pomerila s Hrvaško, nato bosta sledila še dvoboja z Italijo (jutri) in domačo izbrano vrsto (nedelja).

»Zdaj je pravi čas, da preizkusimo nekatere nove moči. Začeli smo že odštevati mesece do aprilskega svetovnega prvenstva, ko na domačem ledu ne bo opravičil. V teh dneh na Madžarskem seveda stavim na nekatere izkušenejše reprezentante, a tudi na mlade fante, pred katerimi je lepa priložnost mednarodne uveljavitve. Na naslednjem turnirju, februarja na Japonskem, pa bo že znano jedro ekipe, s katero se bomo nato predstavili na SP,« je pred današnjim štartom na turnirju poudaril slovenski selektor John Harrington.

 

Ne glede na željo po preverjanju mlajšega kadra (prvič bodo v izbrani vrsti nastopili Nejc Berlisk, Greg Kužnik, Robert Sabolič in Boštjan Goličič) bi bila naša reprezentanca na tem turnirju po imenih lahko še močnejša, toda poškodbe in bolezni so jo razredčile, Aleš Kranjc in David Rodman pa sta ostala na Dunaju, kjer oddih v avstrijskem prvenstvu na željo svojega klubskega trenerja Kevina Gaudeta izkoriščata za uigravanje z ekipo, ki v tej sezoni odločno meri na naslov zmagovalca EBEL.

 

Na blejskih pripravah je sodeloval tudi Andrej Hočevar, nazadnje na SP v Litvi prvi vratar slovenske izbrane vrste, toda tokrat je ostal doma. »Povsem jasna utemeljitev me je vodila k odločitvi o vratarjih za ta turnir, saj sta Gaber Glavič in mladi Matija Pintarič od začetka sezone v tekmovalnem ritmu in rednem treningu, Andrej pa je še vedno brez kluba,« je še obrazložil selektor.

 

Več v tiskani izdaji petkovega Dela.