Hebar odslej pri Olimpiji?

Čeprav med zdajšnjimi vodstvi hokejistov Jesenic in Olimpije velja "gentlemanski" dogovor, po katerem si kluba naj ne bi "skakala v zelje" pri snubljenju igralcev, bo, kot kaže, Andrej Hebar rdeči dres zamenjal za zelenega.

Objavljeno
01. september 2009 15.50
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Andrej Hebar je bil član Olimpije že prej, tam je leta 2002 tudi začel profesionalno kariero, vendar se je pred dvema sezonama podal na Jesenice, kjer se je zelo izkazal, še zlasti v minuli sezoni, ko je bil član udarnega napada ob bratih Rodman. Na 40 tekmah je zbral 32 točk.

Po koncu sezone se je odločil ponovno preizkusiti v tujini, potem ko se je že uril na Švedskem in Češkem. Vse je bilo že dogovorjeno z danskim klubom Fredrikshavn, ki pa je prestop pogojeval s pridobitvijo novega sponzorja. Ker do sklenitve pogodbe ni prišlo, je tudi Hebar ostal brez kluba. V igri so bile še nekatere druge države, vendar naj bi napadalec, ki bo čez nekaj dni dopolnil 25 let, v kratkem podpisal pogodbo z Olimpijo. Ni skrivnost, da "zmaji" nujno potrebujejo še enega dobrega centra v napadu. To se je nazadnje pokazalo na poletni ligi na Bledu.

Hebar je sicer sin Andreja starejšega, ki je pri Olimpiji in slovenski reprezentanci zadolžen za vratarje in je tudi prvi pomočnik Danyja Gelinasa pri Ljubljančanih. Z njimi se je v čakanju na zeleno luč iz Danske tudi pripravljal na novo sezono.