Heninova ostaja prva, Djoković že sedmi

Belgijka Justine Henin je kljub finalnemu porazu na teniškem turnirju WTA v Miamiju ostala na prvem mestu računalniške teniške lestvice WTA. Še naprej pa sta na prvih dveh mestih lestvice ATP Roger Federer pred Rafaelom Nadalom.

Objavljeno
02. april 2007 17.45
Ljubljana - Belgijka Justine Henin je kljub finalnemu porazu na teniškem turnirju WTA v Miamiju ostala na prvem mestu računalniške teniške lestvice WTA pred Rusinjo Marijo Šarapovo na drugem mestu. Na tretje se je vnovič povzpela Francozinja Amelie Mauresmo, četrta je Belgijka Kim Clijsters, na peto pa je po porazu v osmini finala Miamija padla Rusinja Svetlana Kuznjecova. Na vrata "top 10" pa po zmagi na Floridi trka Američanka Serena Williams, ki se je z 18. povzpela na 11. mesto.

Najboljša Slovenka ostaja Katarina Srebotnik na 22. mestu.
Napredovali sta tudi obe drugi najboljši slovenski igralki na lestvici WTA; Andreja Klepač je napredovala na 167. mesto, velik skok za več kot 100 mest pa je uspel Maši Zec Peškirič, ki je s 429. skočila na 317. mesto.

Federer in Nadal trdno na vrhu

Minuli teniški turnir ATP v Miamiju na računalniški lestvici ni prinesel večjih sprememb. Še naprej sta na prvih dveh mestih Roger Federer pred Rafaelom Nadalom, čeprav sta se od igranja na Floridi poslovila Švicar v osmini finala, Španec pa v četrtfinalu. Zmagovalec turnirja v Miamiju Srb Novak Djoković, ki se je v "top 10" prebil po finalu Indian Wellsa, je zdaj z desetega napredoval na sedmo mesto. Hrvat Ivan Ljubičič, Američan James Blake in Nemec Tommy Haas pa so na lestvici zdrsnili vsak po mesto.

Najboljši slovenski igralec - slovensko ekipo ta teden v Tallinnu čaka nastop v prvem krogu druge evroafriške skupine za Davisov pokal proti Estoniji - ostaja Grega Žemlja na 302. mestu, Marko Tkalec je po novem 373., Blaž Kavčič 423. in Luka Gregorc 440.