Henklova zmagala, tri Slovenke osvojile točke

Nemška biatlonka Andrea Henkel je osvojila prvo mesto na 15 km dolgi preizkušnji svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Od slovenskih biatlonk se je najbolj izkazala Teja Gregorin, ki je zasedla 17. mesto.

Objavljeno
13. december 2006 20.11
Andrea Henkel
Hochfilzen - Nemška biatlonka Andrea Henkel (45:27,7/1) je osvojila prvo mesto na 15 km dolgi preizkušnji svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Drugo mesto je zasedla njena rojakinja Martina Glagow (+0:50,4/1), tretje pa Ukrajinka Oksana Kvostenko (+1:02,8/0). Od slovenskih biatlonk se je najbolj izkazala Teja Gregorin, ki je zasedla 17. mesto (+2:55,5/2). Dijana Grudiček je bila 21. (+3:09,3/1), Andreja Mali 27. (+3:42,1/1), Tadeja Brankovič 43. (+4:56,5/5), Tamara Barič pa 74. (+7:57,2/3).

Na današnji tekmi svetovnega pokala, ki so jo zaradi zelene zime iz slovaškega Osrblija prestavili v avstrijski Hochfilzen, je dvojno zmago slavila Nemčija, Slovenija pa je imela med trideseterico tri predstavnice. Najbolje se je odrezala Gregorinova, ki se je že petič zavihtela med dobitnice točk. Z dvema zgrešenima streloma je dokazala, da je trenutno najbolj pripravljena slovenska biatlonka.

"Seveda sem zadovoljna z današnjim nastopom, čeprav sem še bolj zadovoljna, da potekajo tekme v nam precej bližji Avstriji kot na Slovaškem. Mislim, da sem dobro tekla, glede na zadnje tekme pa sem popravila tudi svoje strelske nastope. Vsak večer imava s trenerjem še vadbo suhega treninga v hotelu in upam, da bo to pomagalo tudi na šprintu, kjer si želim vsaj tako dobrega rezultata kot danes. Še vedno ostajam skromna in z nogami na tleh," je svoj današnji nastop komentirala Gregorinova.

Do svojih drugih letošnjih točk je z 21. mestom prišla Dijana Grudiček in prvič letos tudi Andreja Mali. "Po letošnji zamenjavi proizvajalca smuči še nekoliko iščem pravo kombinacijo. V zadnjem krogu sem bila že pošteno izčrpana, vendar je to najdaljša ženska preizkušnja, ki me vedno zelo utrudi, predvsem pa sem vesela mojega strelskega nastopa. Bomo videli kaj bo prinesel šprint. Upam, da prihajam v pravo formo," je dejala Dijana Grudiček.

Trener ženske vrste Tomaš Kos je bil nad predstavo najboljših treh Slovenk zadovoljen. "Ekipno smo nastopili solidno. Zadovoljen sem s streljanjem vseh treh, ki so dosegle točke. Moram reči, da streli spet niso šli v polno pri Tadeji Brankovič. Dokazala je, da sodi tekaško zares v sam vrh, vendar mora popraviti še strelsko predstavo. Morda ji ne ustreza povsem položaj pri streljanju, kajti kar precej zgrešenih strelov pošlje v desno stran tarče. Pogovorila se bova in se pripravila na šprint, kjer pričakujemo še izboljšanje današnjih nastopov," je dejal Kos.