Hercogova ugnala Goergesovo in izenačila na 1:1

Po prvem dnevu prvega kroga svetovne skupine pokala Fed med Slovenijo in Nemčijo v Mariboru je izid izenačen na 1:1. V prvem dvoboju je Andrea Petkovic premagala Mašo Zec Peškirič s 6:3 in 6:4, nato pa je bila Polona Hercog boljša od Julie Goerges s 7:5 in 6:4.

Objavljeno
05. februar 2011 15.12
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Maribor - Včerajšni žreb je določil, da se bosta v  prvem današnjem obračunu pokala fedarcij med Slovenijo in Nemčijo na peščeni podlagi pomerili Maša Zec Peškirič in Andrea Petkovic. Nemka se je na nedavnem odprtem teniškem prvenstvu Avstralije prebila do četrfinala, kjer jo je ugnala kasnejša finalistka Kitajka Li Na.

24. igralka sveta je prišla do relativno gladke zmage, saj je slovensko predstavnico po uri in 57 minutah igre ugnala s 6:3 in 6:4. »Ni bilo prav nič lahko. Pričakovala sem težak dvoboj, saj Mašo zelo dobro poznam in čeprav se dve leti nisva srečali na turnirjih, vem, da je zelo napredovala. Njena težava je le v tem, da ne verjame vase. Če si bo z nekaj dobrimi dvoboji in zmagami dvignila samozavest, sem prepričana, da se lahko prebije med prvih sto igralk na svetu,« je bila polna hvale na račun vrstnice in dobre prijateljice 23-letna Petkoviceva, poroča STA.

Hercogova dobro izkoristila svoj servis

V drugem današanjem obračunu pa je najboljša slovenska tenisačica ta čas Polona Hercog poravnala izid na 1:1, saj je s 7:5 in 6:4 odpravila Julio Goerges. »Veliko lažje je igrati, če imaš eno močno orožje. To je bil danes moj servis in upam, da bo jutri tudi. Dokazale smo, da smo povsem enakovredne tekmice Nemkam, zato bo v nedeljo še zelo zanimivo,« je po obračunu dejala Mariborčanka, ki je servirala pet asov, poroča STA.

V nedeljo sta na sporedu še dva dvoboja posameznic ter na koncu igra parov. Spored v dvorani Lukna se bo začel že ob 12. uri s predstavo najboljših igralk, Polone Hercog in Andree Petkovic. Nato je predviden dvoboj Maša Zec Peškirič - Julia Goerges, v dvojicah pa bosta Slovenijo verjetno zastopali Katarina Srebotnik in Polona Hercog, še poroča STA.

Prvi dan (sobota, 6.2.): Slovenija - Nemčija 1:1
Maša Zec Peškirič - Andrea Petkovic 3:6, 4:6
Polona Hercog - Julia Goerges 7:5, 6:4

Nedelja, 6. 2.:
Polona Hercog - Andrea Petkovic
Maša Zec Peškirič - Julia Goerges
Katarina Srebotnik/Polona Hercog - Tatjana Malek/Anna Lena Groenefeld