Hewitt brez trenerja

Nekdanji najboljši teniški igralec sveta Avstralec Lleyton Hewitt je ostal brez trenerja. Roger Rasheed je v sporočilu danes zapisal, da po treh letih odstopa s svojega trenerskega mesta.

Objavljeno
05. januar 2007 12.35
Lleyton Hewitt
Adelaide - Nekdanji najboljši teniški igralec sveta Avstralec Lleyton Hewitt je ostal brez trenerja. Roger Rasheed je v sporočilu danes zapisal, da po treh letih odstopa s svojega trenerskega mesta, saj s Hewittom ne moreta več delati skupaj. Rasheed je mesto trenerja dvakratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam prevzel leta 2003, za prenehanje sodelovanja pa se je odločil le teden dni pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, turnirja, na katerem Hewitt ni nikoli zmagal.

"To je najtežja odločitev, ki sem jo moral sprejeti v življenju, a mislim, da trenutno ne moreva dosegati rezultatov, ki si jih želiva," je dejal zdaj že nekdanji trener 25-letnega teniškega igralca.
Rasheed je bil Hewittov tretji trener v njegovi profesionalni karieri, prva dva Darren Cahill in Jason Stoltenberg sta kot razloge za odstop navedla družino, zadnji trener pa pravi, da družina ni pri odločitvi igrala nobene vloge ter da bo z veseljem treniral kakšnega drugega igralca. Dodal je še, da je prepričan, da je Hewitt odličen igralec in da je sposoben zmage na turnirjih za veliki slam, vendar da potrebuje predvsem spremembo okolja, kar pa pomeni tudi trenerja.