Hokej: Nemčija težak preizkus moči »risov«

Slovenska hokejska reprezentanca je prispela v Ingolstadt, kjer jo ob 19.30 čaka zahtevna prijateljska tekma z Nemčijo. To bo ena zadnjih preizkušenj pred aprilskim SP skupine B v Ljubljani.

Objavljeno
07. februar 2007 07.00
Ljubljana – Po načelnem dogovoru o zavarovanju igralcev med HZS in vodstvom kluba Acroni Jesenice je slovenska hokejska reprezentanca v dokaj zgledni zasedbi prispela v Ingolstadt, kjer jo ob 19.30 čaka zahtevna prijateljska tekma z Nemčijo. To bo ena zadnjih preizkušenj pred aprilskim SP skupine B v Ljubljani, kjer si bodo »risi« skušali zagotoviti vrnitev v elitno skupino.

Novi selektor Ted Sator je s pomočnikoma Pavletom Kavčičem in Matjažem Kopitarjem na Bavarsko popeljal 23 bolj ali manj zdravih igralcev. Če odštejemo legionarje Anžeta Kopitarja, Roberta Kristana, Eda Terglava in Iva Jana, med drugimi ne bo mogel računati tudi na Aleša Kranjca, Anžeta Terlikarja, Damjana Dervariča, Uroša Peruzzija in Dejana Varla. Slednji je tik pred odhodom zbolel in ga je nadomestil Sabahudin Kovačevič. Prehlad se je lotil Tomaža Razingarja, Gregorja Polončiča in Mitje Robarja, ki pa naj bi vseeno zaigrali.