Andrej Hočevar junak visoke zmage ob prvi akciji risov

Slovenski hokejisti so novo sezono na reprezentančni ravni začeli z visoko zmago (6:0) proti Belorusiji na turnirju v Gomelu.

Objavljeno
10. november 2011 16.22
Posodobljeno
10. november 2011 16.38
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Gomel - Slovenska hokejska reprezentanca je uspšeno začela novo sezono. Na prijateljskem turnirju Gomelu v Belorusiji so risi prvič v tej sezone preverili moči in proti domačinom dosegli visoko zmago s 6:0.

Slovenska hokejska reprezentanca se je z Belorusi srečala že letos na drugoligaškem SP v Bratislavi. Gostitelji so tedaj  zmagali kar s 7:1 ter Slovence poslali iz elitne skupine. Tokrat je bilo precej drugače; resda nobena ekipa ni igrala v popolni zasedbi, Slovenija je na prvem reprezentančnem zboru v sezoni zaradi poškodb in nekaterih odpovedi precej pomlajena, še bolj pa je bila spremenjena beloruska zasedba, v kateri so bili le trije hokejisti (Sergej Drozd, Oleg Goroško in Sergej Kolosov) z majske tekme v Bratislavi.

Vseeno so risi odlično odprli reprezentančno sezono. Za prepričljivo zmago je bil najbolj zaslužen Sabahudin Kovačević, ki je za slovensko moštvo prispeval kar tri gole, vse je dosegel v igri z igralcem več. Ob njem je bil v prvi tretjini natančen še Matej Hočevar, za 4:0 je po podaji Igorja Cvetka zadel Damjan Dervarič. Belorusi so ob tem naleteli na obrambni zid v podobi Andreja Hočevarja, ki je prispeval tudi zadetek za konlnih 6:0. Domači so namreč ob številčni prednosti iz igre potegnili vratarja. Po strelu Belorusije je Hočevar strel ubranil, plošček pa se je odbil na drugo stran, točno v mrežo domačih. Hočevar je bil sicer eden od junakov tekme, saj je ubranil vse, kar so domači hokejisti poslali proti njegovim vratom in bil na koncu z 39 obrambami med najbolj zaslužnimi, da se je Slovenija veselila zmage.

»Vsekakor moramo biti zadovoljni. Izredno se je izkazal vratar Andrej Hočevar, ki je zbral ogromno blokiranih strelov. Malo manj sem zadovoljen z drugo tretjino, o kateri se še moramo pogovoriti. Po takšni zmagi je težko govoriti o slabih stvareh. Zame je ta tekma končana, to je bil le eden od pripravljalnih dvobojev. Čestitke fantom, toda jutri je nov dan, čaka nas nov nasprotnik. Treba se je čim bolje pripraviti nanj in odigrati tako kot danes,« je iz Belorusije sporočil selektor Matjaž Kopitar.

Slovenija bo jutri na prijateljskem turnirju igrala z Dansko, v soboto pa že opoldne po srednjeevropskem času še z moštvom Rusija II. Druga ruska izbrana vrsta je danes že odigrala tekmo z Dansko in jo dobila s 5:0.

Belorusija - Slovenija 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Kovačevič 13., 25., 45., Hočevar 20., Dervarič 28., Tavželj 51.

Rusija II - Danska 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)