Bolj živahno kot v petek, a vnovič brez točk

Hokejisti Telemacha Olimpije v EBEL praznih rok tudi v Gradcu, jutri derbi na Jesenicah za slovenski pokal.

Objavljeno
30. november 2015 00.51
Pešut Žiga,Ljubljana Slovenija 23.12.2014
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Gradec – Hokejisti Olimpije so sinoči doživeli nov poraz, a potem ko so v petek pred domačimi gledalci pokazali eno najbolj bledih predstav v sezoni in izgubili proti presenetljivo slabim Celovčanom z 0:1, so bili tokrat v Gradcu precej bolj aktivni, sprožili krepko več strelov kot gostitelji (37:26), a končni izid – 3:1 za Graz 99ers – je spet razkril bolečo resnico o neučinkovitosti.

Ljubljansko moštvo ostaja zasidrano na dnu lestvice, takšni usodi se očitno v zadnjih treh sezonah kar ne more izogniti. Spomin na polne tribune in konkurenčnost zmajev v družbi kakovostnih tekmecev postaja že zelo oddaljen, zdaj se zdi ponovitev uvrstitve v polfinale iz pomladi 2012 prav utopična. Res pa je, da sistem tekmovanja omogoča v drugem kvalifikacijskem delu skok navzgor in nato tudi v izločilne boje.

Do teh, ki se bodo začeli v drugi polovici januarja, imajo v Tivoliju še dovolj časa, a sedanje moštvo bi vendarle morali vidno okrepiti. Predvsem pogrešajo učinkovite strelce, Olimpija namreč na ledu vloži precej več energije na poti do gola kot nasprotna moštva. In tako je bilo tudi včeraj v metropoli avstrijske Štajerske. Tam so povrhu zmaji v tej sezoni že zmagali, sploh je to edini uspeh zeleno-belega moštva v zadnjih mesecih na tujem, pa še takrat prav učinkoviti ob uspehu z 2:1 po podaljšku niso bili.

čerajšnja zgodba je drugačna in za Olimpijo tako kot že ponavadi z nesrečnim koncem. Pri prvem prejetem golu je eno redkih napak doslej v ljubljanskem dresu storil vratar Olivier Roy, ko je neprevidno zapustil vrata in prav takrat izgubil plošček. V nadaljevanju pa gostje zlepa niso znali kronati aktivne igre v polju in številnih strelov, med katerimi je le en plošček končal v domači mreži. Takrat je zadel povratnik po poškodbi Žiga Pešut, ob Andreju Hebarju najučinkovitejši zmaj v sezoni. Povrhu pa zdaj zaradi zoprnih bolečin v hrbtu prav Hebarja, ki si je pred kratkim po zaslugi izjemnega pristopa in kakovostne igre po nekaj sušnih sezonah priboril vrnitev k reprezentanci, ni na ledu.

V pomanjkanju odmevnih tekem pri nas bo dobrodošla jutrišnja predstava v Podmežakli (ob 19.15), ko se bosta v finalu za slovenski pokal pomerili moštvi SIJ Acronija Jesenic in Telemacha Olimpije. V najlepši ledni dvorani v regiji, pravzaprav bi ji z izjemo prenovljene dunajske zdaj že na zemljevidu EBEL po razkošju težko našli primerljivo, si obetajo rekorden obisk v sezoni, moštvo trenerja Dejana Varla pa bo podobno kot v zadnjem boju za naslov slovenskih prvakov, takrat pod vodstvom Nika Zupančiča, poskusilo presenetiti profesionalno zasedbo iz Tivolija.