Brez aprilske ponovitve lovorika v Ljubljano

Učinkovitejši hokejisti Telemacha Olimpije pred 2500 gledalci na Jesenicah osvojili pokal HZS.

Objavljeno
02. december 2015 00.42
Olimpija je osvojila pokal Slovenije. Jesenice, 1. december, 2015.[hokej,šport,Jesenice,Olimpija,pokali]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice – Ponovitve zadnjega finala na ledu dvorane Podmežakla vendarle ni bilo. Potem ko so se spomladi, aprila, jeseniški hokejisti veselili naslova državnih prvakov po zmagi nad Olimpijo, edinim slovenskim klubom v EBEL, je sinoči slednja vendarle upravičila vlogo favorita in osvojila pokal HZS. Gledalci, ki so v rekordnem številu te sezone obiskali hokejsko tekmo pri nas, se niso dolgočasili.

»Le zakaj ni več takšnih večerov? Če že ne igrata skupaj v mednarodnem tekmovanju, bi se moštvi iz Podmežakle in Tivolija morali pomeriti enkrat ali dvakrat na mesec, saj vidite, da občinstvo derbije pogreša,« je pol ure pred začetkom finalnega dvoboja za pokal HZS v živžavu pred jeseniško dvorano razmišljal naš dolgoletni reprezentant Andrej Razinger. Z nekdanjimi soigralci, bratom Mohorjem, Borutom Vukčevičem, Milanom Kozomaro in ljubljanskim vratarjem Luko Simšičem je obujal spomine na čase, ko so tribune Podmežakle pokale po šivih. Včeraj resda ni bilo tako, a obisk je krepko presegel vse dosedanje v sezoni.

Tekma pa je nato ponudila pravzaprav pričakovan uvodni scenarij: silno motivirano domače moštvo se je ob glasni podpori privržencev zapodilo k vratom tekmeca, v katerih kraljuje Olivier Roy, prvi adut tivolske zasedbe. A tudi ko so imeli železarji kar štiri minute dva igralca več na ledu, niso našli poti do mreže gostov, ob njihovi neučinkovitosti pa so misli nenehno uhajale k Olimpijini zgodbi v EBEL. V napadalne akcije vlaga veliko energije, nakar nasprotno moštvo njeno neučinkovitost kaznuje z goli. Gorenjci so se sinoči trudili kot za stavo, izkušenejše ljubljansko moštvo pa si je za spokojno pot k pokalni lovoriki po 40 minutah priigralo prednost +2. Ko je nato še Nik Pem, otrok jeseniške hokejske šole, zabil tretji gol za goste, je bilo vseh dvomov o zmagovalcu konec.

Dejan Varl, trener SIJ Acronija Jesenic: »Svojim hokejistom nimam česa zameriti, res so igrali zelo zavzeto, žal pa se že več tednov soočamo z neučinkovitostjo. To je že stara bolezen hokeja na Jesenicah, kjer smo vedno veliko drsali, igrali všečno, pred vrati tekmeca pa se prepogosto zapletali.«

Fabian Dahlem, trener Telemacha Olimpije: »Seveda je naše moštvo občutilo posebno breme, saj je bilo tokrat v drugačni vlogi kot na tekmah EBEL. Na koncu smo zasluženo zmagali, še zdaleč pa ni bilo preprosto, saj je jeseniško moštvo večkrat zelo nevarno napadlo. Takšno ozračje v dvorani bi si želel doživeti tudi v Ljubljani.«