Marcel Rodman iz Zagreba: Čas je za vrnitev na led

Slvoenskega hokejista že nekaj tekem zapored ni v postavi, na treningu mu pripada mesto komaj v peterki št. 5.

Objavljeno
30. september 2014 22.15
BLED 05.11. 2012 trening hokejske reprezentance. Kapetan Marcel Rodman. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Zagreb – Niso še tako oddaljeni dnevi, ko se je Marcel Rodman, že več kot desetletje eden vodilnih slovenskih hokejskih reprezentantov, veselil vstopa v KHL. Toda kruta zagrebška realnost mu ta čas ne zbuja dobre volje – že nekaj tekem zapored ga ni v postavi, na treningu mu pripada mesto komaj v peterki št. 5 …

»Morda bo pa v sredo le drugače,« nam je dejal pred današnjim večerom napadalec, ki je prejšnji teden praznoval 33. rojstni dan. V Zagrebu se sicer z družino dobro počuti, pridih velikega mesta je podoben tistemu na Dunaju, kjer je sicer preživel nekaj čudovitih trenutkov, a prav spokojen ni, ker še naprej čaka na svojo priložnost. Res pa je, da bi se drevi zgodba utegnila spremeniti, kajti po dveh zaporednih porazih na domačem ledu je najbrž napočil čas tudi za vidnejši premik glede postave.

»Mislil sem si, da bi lahko že na ponedeljkovi tekmi koga zamenjal, pa se to – žal – ni zgodilo,« je dejal po gladkem porazu Medveščaka z najbogatejšim moštvom tekmovanja, SKA iz Peterburga. Pri slednjem se ponašajo s proračunom 50 milijonov evrov na sezono, resda gre za neuradne vsote, a najbrž ni daleč od resnice trditev, da je udarni peterburški zvezdnik Ilja Kovaljčuk najbolje plačani hokejist na svetu. Govorice z evropskega severa razkrivajo prek 10 milijonov evrov njegovega letnega zaslužka, zaradi omejitev pri proračunih onstran Atlantika takšna bogatija za ase iz NHL ni več dosegljiva. »Nikakršnega ni dvoma, da gre za izjemnega hokejista. To je bilo vidno tudi v ponedeljek, ko je s posameznimi potezami razkrival svoje mojstrstvo,« je poudaril Rodman po porazu njegovega moštva z 1:5.

»Vem, vse prej kot preprosto je nadomestiti zapravljene točke prav proti Kovaljčuku in soigralcem, seveda pa moramo zdaj že razmišljati o zasuku,« se dobro zaveda Gorenjec pri medvedih, pred katerimi sta sicer še dve domači tekmi, poleg današnje še petkova proti Latvijcem iz Rige. »V tej septembrski seriji tekem na domačem ledu smo načrtovali vsaj dve zmagi več,« pravi Rodman. Še naprej ohranja zadovoljstvo nad odzivom občinstva, navzlic porazom ni zaznati žvižgov, res pa zagrebške tribune ne pokajo več po šivih tako kot v preteklosti. Klub še vedno ohranja lep obisk več kot 5000 gledalcev na tekmo, vendar pa Dom športov ni več mravljišče. »A tudi to je razumljivo. Štiri tekme v enem tednu so za številne prebivalce vendarle drag špas. Jasno pa je, da na obisk vplivajo tudi izidi,« je še omenil pred današnjim novim spektaklom, ki ga kot vselej doslej ne bodo zamudili v Zagrebu niti obiskovalci iz Slovenije.