NHL: črni niz Kraljev se nadaljuje

Anže Kopitar je na obračunu s San Josejem dosegel gol in podajo, a so Kralji kljub temu doživeli peti zaporedni poraz.

Objavljeno
08. november 2011 07.11
Posodobljeno
08. november 2011 07.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

San Jose - Na kalifornijskem derbiju sta se pomerila divizijska rivala, ki sta se v pretekli sezoni srečala tudi v končnici. Ob odsotnosti Anžeta Kopitarja, ki je zaradi poškodbe moral izpustiti zaključek sezone, so bili bolj uspešni hokejisti San Jose Sharks, ki so v skupnih zmagah slavili s 4:2.

Tudi sinoči je bilo bolj uspešno moštvo s severa Kalifornije, ki je Kraljem zadalo še peti zaporedni poraz (4:2), medtem ko so sami prišli do sedme zmage na zadnjih devetih tekmah.

Povedli so sicer Kralji, ki so v prvi tretjini izkoristili prednost dveh igralcev več, mrežo je po odlični podaji Kopitarja zatresel Jack Johnson. Toda gostitelji so hitro odgovorili, saj so v le šestih minutah zadeli kar trikrat in povedli s 3:1.

Tudi v nadaljevanju so bili boljši nasprotnik gostitelji in si preko Logana Coutureja zagotovili prednost treh zadetkov. V 49. minuti je zaostanek nekoliko znižal Kopitar, ki je v tej sezoni zbral že 18 točk, kar ga uvršča na visoko tretje mesto najkoristnejših igralcev lige.

Izida:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4:2
(Anže Kopitar: gol in podaja v 22:33 minute za LA)

Boston Bruins - New York Islanders 6:2