Da le ne bi spet zaostali tako kot prejšnjo jesen

Po štirih porazih v EBEL se bo danes proti KAC nadaljeval Olimpijin lov na prvo zmago.

Objavljeno
26. september 2013 21.18
Bojan Zajc,Ljubljana Slovenija 29.07.2013
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Po neuspešni torkovi premieri sezone, ko so Olimpijini hokejisti ostali praznih rok, je zdaj na vrsti popravni izpit. Pravzaprav lov na prvi plen, saj nanj zmaji čakajo po treh spodrsljajih na tujem kot tudi uvodnem tivolskem proti Salzburgu. Pred Ljubljančani je drevi (19.15) boj s KAC.

Na zadnjih tekmah v Linzu kot tudi na tej omenjeni domači premieri Olimpijinemu moštvu ni veliko manjkalo do prve zmage ali vsaj točke. A uvod v sezono razkriva še številne pomanjkljivosti, premajhen učinek, prva ugibanja o vrzelih po odhodih nekaterih adutov iz prejšnje sezone. Očitno bo, kot smo že pisali pred dnevi, zelo pomembna vloga vnovič pripadala vratarju Jerryju Kuhnu, a tudi on kljub lepemu številu obramb ni mogel končne tehtnice nagniti na ljubljansko stran.

Ko je Olimpija štartala slabo – tako kot pred enim letom pod vodstvom finskega trenerja Heikkija Mälkiäja (sedem porazov v osmih nastopih!) –, ji je vlak končnice hitro ušel in navzlic številnim zmagam v nadaljevanju ni bilo več možnosti za zasuk. A današnji uspeh proti prvakom lige nikakor ni nedosegljiv. Celovško moštvo v uvodnih tednih sezone ponavadi ne blesti, povrhu pa imajo Ljubljančani v Tivoliju z njim ugodno bilanco.

Domači trener Bojan Zajc še ne more sestaviti udarne zasedbe, četudi včerajšnje novice iz ambulante vendarle napovedujejo skorajšnjo vrnitev poškodovanih tujcev. Pascal Morency (poškodba narta) in Scott Howes (koleno) se bosta čez dober teden vrnila na led. A tudi v Celovcu je nekaj adutov na »bolniški« in tako bo danes KAC prišel v Ljubljano z le tremi tujci.


Današnji pari v EBEL (vse ob 19.15):
Telemach Olimpija – KAC, Znojmo – VSV, Vienna Capitals – Innsbruck, Graz 99ers – Bolzano, Salzburg – Fehervar, Dornbirn – Linz.