Dacjuk bo počival vsaj štiri tedne

Več razlogov za zadovoljstvo ima legendarni kanadski hokejist Wayne Gretzky, ki bo pri 53 letih prvič postal dedek.

Objavljeno
25. september 2014 14.31
OLYMPICS-ICEHOCKEY/ Russia's Datsyuk fights for the puck despite being off his feet during the first period of the men's qualification round ice hockey gameagainst Norway at the 2014 Sochi Winter Olympic Games
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Detroit - Prekaljeni 36-letni ruski hokejski zvezdnik Pavel Dacjuk bo moral zavoljo poškodbe rame, ki jo je staknil v začetku tedna, izpustiti začetek sezone v severnoameriški ligi NHL. Ruski reprezentančni napadalec se je poškodoval v zadnji tretjini pripravljalnega obračuna Detroita s Pittsburghom, ko ga je ob ogrado potisnil tekmečev branilec Rob Scuderi, za kar pa si ni prislužil izključitve. Dacjuk, sicer strelec odločilnega gola za zmago Rdečih kril z 2:1 (za nameček je podal še pri prvem golu Tomaša Tatarja), je moral tedaj z ledu in se v igro ni več vrnil.

»Pavel bo moral prisilno počivati vsaj štiri tedne, kak dan gor ali dol,« je pojasnil direktor kluba Ken Holland. Prekaljeni napadalec, ki je že dvanajst sezon zvest moštvu iz Detroita, je sicer po prejetem udarcu opravil pregled z magnetno resonanco, ki je potrdil sume, da gre za resnejšo poškodbo.

Zato pa ima precej več razlogov za zadovoljstvo eden največjih kanadskih hokejistov vseh časov Wayne Gretzky, ki bo pri 53 letih prvič postal dedek. »Pričakujemo dojenčka,« je včeraj na Instagramu kratko objavila njegova najstarejša hči, 25-letna Paulina, in zraven pripela še fotografijo njenega nosečniškega trebuščka. Oče Gretzkyjevega vnuka je ameriški igralec golfa, 30-letni Dustin Johnson, ki trenutno sicer ne igra, temveč se psihično pripravlja na nadaljevanje sezone. Parček skorajšnjih staršev si je zaročna prstana izmenjal avgusta lani.