Danci premočni za slovenske hokejiste

Na drugi prijateljski tekmi na pripravljalnem turnirju v Belorusiji so slovenski hokejisti klonili proti Danski (3:0).

Objavljeno
11. november 2011 12.34
Posodobljeno
11. november 2011 14.27
D. O., Š. Ro., Delo.si
D. O., Š. Ro., Delo.si

Gomel - Na prijateljskem turnirju v beloruskem Gomel slovenska hokejska reprezentanca ni ponovila zmagovite predstave, s katero je včeraj s 6:0 premagala gostitelje, in na drugi tekmi z 0:3 klonila proti Danski.

Danci so do zmage prišli povsem zasluženo, saj so imeli v sveh tretjinah veliko terensko premoč, močno pa so vodili tudi v razmerju strelov - to je n koncu znašalo kar 39:18.

Drugo tekmo Slovenije na pripravljalnem turnirju je v vratih začel Gašper Krošelj. Prvič je bilo nekoliko bolj vroče v četrti minuti, ko je na klopi za kaznovalne sedel Jaka Ankerst, a so se Slovenci ubranili. Prvo priložnost za rise je imel v sedmi minuti Marjan Manfreda, malo pozneje pa tudi Anže Kuralt. Povedli pa so Danci, ko je po prodoru pred gol Julian Jakobsen spretno ugnal Krošlja. za razliko od tekme z Belorusijo Slovencem ni stekla igra 5-4, priložnosti sta zapravila Anže Ropret in Edo Terglav, ob še enem "power-playu" pa Aleš Kranjc.

Risi so se ob začetku drugega dela ubranili nove številčne prednosti Dancev, izid pa se je spremenil v 29. minuti, ko je na klopi za kaznovane sedel Ropret. Danci so po hitri kombinaciji na desni strani povišali na 2:0. Slovenija pa tudi v drugi tretjini ni znala izkoristiti igralca več na ledu, saj je Nielsen ustavil strele Kranjca, Razingarja in Terglava, Danci pa so tik pred koncem tretjine zadeli še vratnico.

Okvir vrat Krošlja se je spet stresel že v 41. minuti, ko je slovenskega vratarja rešila prečka. Ob grobi igri Rasmusa Nielsena, ki je dobil pet minut kazni in disciplinsko kazen, so imeli Slovenci v 46. minuti novo priložnost za znižanje. A tokrat niti pet minut igre 5-4 ni prineslo želenega cilja, najbližje pa je bil kapetan Razingar. Na drugi strani so bili Danci učinkovitejši in Jesper Jansen je dve minuti pred koncem postavil končnih 3:0.

Kopitarja risi niso razočarali

»Rezultatsko je bila danes tekma res drugačna, a ne morem reči, da sem razočaran s predstavo fantov. Predvsem določeni igralci so dokazali, da lahko igrajo na tej ravni. Kot ekipa, kot celota mislim, da nismo začeli na ravni, na kakršni smo včeraj končali. Če bi začeli tako, bi bil potek tekme drugačen, tako pa smo iz tretjine v tretjino igrali bolje. V športu je tako, da se enkrat vse odbije v gol, danes pa mi denimo nismo mogli zabiti ob igri z igralcem več. Imeli smo kar precej priložnosti, a plošček enostavno ni želel v mrežo. Danci so bili danes boljši nasprotnik in so zasluženo zmagali,« je po tekmi povedal selektor Matjaž Kopitar.

Slovenija bo v soboto v zadnjem krogu igrala še z drugo zasedbo Rusije, danes pa se bosta v drugem krogu zvečer pomerili še Rusija II in Belorusija.

 

Turnir v Belorusiji:

Slovenija - Danska 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

(Jakobsen 10., Poulsen 29., Jensen 58.)

Belorusija - Rusija B (ob 17. uri)